Învaţă să ai grijă de unghiile tale! TOP probleme şi soluţii

“Manichiura este cartea de vizită a fiecărei femei!”, spune un proverb. Şi ce femeie nu îşi doreşte unghii îngrijite, curate şi veşnic sănătoase?
  • Publicat:
Învaţă să ai grijă de unghiile tale! TOP probleme şi soluţii

“Manichiura este cartea de vizită a fiecărei femei!”, spune un proverb. Şi ce femeie nu îşi doreşte unghii îngrijite, curate şi veşnic sănătoase?

Unele persoane chiar au grijă de unghiile lor, în vreme ce altora nu le prea pasă. Indiferent dacă eşti sau nu tipul de persoană cu o manichiură îngrijită, vei avea nevoie de o “mână” de ajutor atunci când fragilitatea, decolorarea, marginile ascuţite sau infecţiile vor transforma unghiile în adevărate probleme.

Iată câteva metode de a le “însănătoşi” fără prea mari eforturi, folosind ustensile precum: o alimentaţie mai bună, nutrimente corect alese şi substanţe împotriva infecţiilor micotice!

Păcăleşte ciupercile!

Pentru a lupta cu bacteriile şi infecţiile care pot apărea la nivelul unghiilor, încearcă să foloseşti uleiul din arbore de ceai. Acesta este un puternic antiseptic şi îţi poate fi de mare ajutor în eradicarea micozelor. De asemenea, acesta este un remediu complet natural, iar dacă este folosit imediat după baie sau duş, când pielea este înmuiată, poate să aibă efecte imediate!

Un alt remediu de nădejde împotriva infecţiilor unghiilor este pudra antimicotică, eficientă în absorbţia umezelii, prevenind astfel dezvoltarea ciupercilor. Când vine vorba de unghiile de la picioare, poţi să aplici pudra direct în şosete.

Nu îţi tăia cuticulele! Aceste “pieliţe” sunt bariera protectoare a unghiilor. Dacă acestea au fost înlăturate, bacteriilor şi ciupercilor le este mult mai uşor să se fixeze de baza unghiilor şi să infecteze întreaga zonă.

Spune nu unghiilor slabe!

Biotina, o vitamină din complexul B (cunoscută şi ca vitamina H) este extrem de eficientă când vine vorba de unghii slabe sau predispose la exfoliere. Dacă unghiile tale sunt fragile sau sfărâmicioase, biotina s-ar putea să fie tot ce ai nevoie pentru a le întări şi îngroşa. Cu toate acestea, trebuie să ştii că această vitamine nu dă rezultat imediat, deci dacă alegi această cale de “vindecare”, trebuie să ai şi puţină răbdare înainte să o declari ca fiind ineficientă.

Ceaiul de coada calului cât şi cel de urzică, consumat o dată pe zi, sunt şi ele un remediu eficient pentru această problemă. Datorită conţinutului mare de silicaţi şi minerale, aceste plante stimulează creşterea şi întărirea unghiilor imediat!

Mănâncă sănătos pentru a avea unghii frumoase!

Dacă problemele manichiurii tale sunt unghiile casante sau sfărâmicioase, încearcă să consumi mai mulţi acizi graşi esenţiali. Aceştia se găsesc în peştele gras (macrou, sardine sau somon) şi seminţele de in sau uleiul din seminţe de in. Dacă nu îţi place deloc peştele, ia zilnic o lingură de ulei de seminţe de in (îl poţi folosi la salate) sau poţi, pur şi simplu, să foloseşti seminţele ca ingredient separat în mâncare.

Umezeşte şi protejează!

Dacă unghiile tale sunt uscate şi exfoliate, aplică vaselină sau o cremă hidratantă, pentru a ţine blocată umezeala sub ele şi în jurul lor.

Poartă mănuşi de cauciuc de fiecare dacă când speli sau faci orice activitate casnică care implică detergenţi!

Evită acetone sau formaldehida pentru a-ţi curăţa oja, deoarece aceste substanţe au un efect foarte puternic de uscare a unghiilor. Încearcă, în schimb, o soluţie pe bază de acetat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult