Îți place să te răsfeți cu măștile de tip șervețel? Iată ce spune dermatologul despre acest obicei

Măștile de tip șervețel au devenit un produs popular în rutina de îngrijire a pielii, în special pentru senzația de răsfăț pe care o oferă.
Îți place să te răsfeți cu măștile de tip șervețel? Iată ce spune dermatologul despre acest obicei
Îți place să te răsfeți cu măștile de tip șervețel? Iată ce spune dermatologul despre acest obicei

Măștile de tip șervețel au devenit un produs popular în rutina de îngrijire a pielii, fiind apreciate pentru ușurința de utilizare și pentru senzația de răsfăț pe care o oferă. Însă, în ciuda popularității lor, există atât avantaje, cât și dezavantaje pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a le include în ritualul dumneavoastră de îngrijire.

„Măștile șervețel pot fi metodă eficientă de a livra ingrediente active direct la nivelul pielii, datorită materialului care ajută la penetrarea ingredientelor”, explică dr. Ana Grigorescu, medic dermatolog.

Ingredientele hidratante, cum ar fi acidul hialuronic și glicerina, sunt adesea întâlnite în aceste măști și sunt benefice pentru pielea uscată sau deshidratată. În plus, măștile de tip șervețel pot fi utilizate pentru a calma și răcori pielea, mai ales după expunerea la soare sau după proceduri dermatologice.

„Păstrarea măștilor în frigider poate oferi un efect de răcorire plăcut, care ajută la calmarea pielii iritate sau inflamate”, recomandă Dr. Grigorescu.

Măștile de tip șervețel: riscuri pentru piele

Deși măștile de tip șervețel pot părea inofensive, există riscuri care nu ar trebui ignorate.

„Unul dintre principalele riscuri este reacția alergică la ingredientele din mască”, avertizează Dr. Ana Grigorescu.

În plus, anumite măști conțin parabeni, parfumuri sau conservanți care pot declanșa dermatită de contact, manifestată prin roșeață, mâncărime sau chiar iritații severe.

„Este important să verificați ingredientele înainte de utilizare, mai ales dacă aveți pielea sensibilă sau predispoziție la alergii”, adaugă medicul.

De asemenea, utilizarea frecventă a măștilor cu ingrediente active puternice, cum ar fi acidul glicolic sau retinolul, poate duce la iritații sau sensibilizarea pielii.

„Aceste măști ar trebui utilizate cu moderație, nu mai mult de o dată pe săptămână, pentru a evita iritarea si descuamarea pielii,” sugerează dermatologul.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale măștilor de tip șervețel, Dr. Grigorescu recomandă să citiți lista de ingrediente și să evitați măștile care conțin parabeni, parfumuri sau alți iritanți, mai ales dacă aveți pielea sensibilă. În plus, oricât de mare ar fi tentația, specialistul îndeamnă să nu lăsați masca pe față mai mult decât este recomandat, în speranța că veți obține rezultate mai bune. Acest lucru poate duce la iritații, mai ales în cazul măștilor cu ingrediente active. Și, mai presus decât orice, să țineți cont de faptul că aceste măști sunt un adjuvant, nu un înlocuitor pentru rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Ana Grigorescu (Ungureanu) - Medic specialist dermatologie
Dr. Ana Grigorescu (Ungureanu) este medic specialist dermatolog, absolventă a Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, promoția 2011. Rezidențiatul în Dermatovenerologie a fost urmat la Spitalul Clinic Colentina din București ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”