La ce trebuie să fii atentă atunci când cumperi produse cu protecţie solară

Exista doua tipuri de raze ultraviolete care pot afecta in mod negativ pielea. Diferenta intre aceste doua tipuri de radiatii ultraviolete este lungimea lor de unda.
  • Publicat:
La ce trebuie să fii atentă atunci când cumperi produse cu protecţie solară

Achiziţionarea unei creme de protecţie solară devine pe perioada verii obligatorie. Iar recomandarea APC-România este să alegeţi o loţiune de protecţie solară care să aibă neapărat protecţie atât împotriva radiaţiilor UVA, cât şi a celor UVB.

Există două tipuri de raze ultraviolete care pot afecta în mod negativ pielea. Diferenţa între aceste două tipuri de radiaţii ultraviolete este lungimea lor de undă. Razele UVA au lungimi de undă cuprinse între 400nm-315nm iar razele UVB au lungimi de undă cuprinse între 315nm-280nm.

Sfaturi pentru consumatorii care achiziţionează creme de protecţie solară

• Achizitionaţi creme de protecţie solară numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care veţi avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamaţie; în plus, produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie, cum ar fi tarabele sau persoane fizice “cu sacoşa”.

• Fiţi atenţi la preţuri; un produs cu preţ foarte mic faţă de medie este dubios, este posibil să fie contrafăcut.

• Fiţi atenţi la calitatea ambalajului; verificaţi dacă calitatea ambalajului corespunde valorii produsului; sunt şanse mari ca un produs zis “de lux”, ambalat în pungi de plastic sau într-o cutie banală, să fie de fapt o contrafacere.

• Examinaţi cu atenţie eticheta, o calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere.

• Pe orice produs cosmetic trebuie să fie inscripţionat numele sau denumirea producătorului sau a persoanei responsabile cu introducerea pe piaţă sau al importatorului de produse din afara UE.

• Verificaţi să aibă inscripţionată data de minimă durabilitate precedată de expresia “a se folosi preferabil înainte de”, urmată de data sau de detalii asupra locului de pe ambalaj unde se află inscripţionată această dată, exprimată fie prin lună şi an, fie prin zi, lună şi an, şi cu cifre arabe.

• Anumite produse precum cremele nu au dată de minimă durabilitate, ci au inscripţionat un simbol (PAO) constând într-o cutie întredeschisă, pe sau lângă care este menţionată perioada după deschidere în care produsul poate fi folosit în siguranţă, în luni de zile (6, 12 luni, de exemplu).

• Citiţi cu atenţie eticheta şi tineţi cont de orice avertisment pentru evitarea unor probleme ulterioare.

Urmărește CSID.ro pe Google News