Liposucția: Cristian Nițescu, chirurg estetician, explică cum știi ce tip ți se potrivește

Dr. Cristian Nițescu, chirurg estetician, explică în ce situații să alegi liposucția și care metodă ți se potrivește.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Liposucția: Cristian Nițescu, chirurg estetician, explică cum știi ce tip ți se potrivește
Liposucția: Cristian Nițescu, chirurg estetician, explică cum știi ce tip ți se potrivește

Liposucția, cunoscută și sub denumirea de lipoaspirație, este una din cele mai frecvente intervenții estetice realizate atât la nivel mondial, cât și în România. Este o metodă simplă (pentru pacient), rapidă și eficientă de remodelare a corpului, care nu necesită diete drastice sau programe intense de exerciții fizice. Liposucția presupune îndepărtarea excesului de grăsime din diferite zone ale corpului.

Când și de ce să apelezi la această intervenție?

Dorința de a ne îmbunătăți aspectul fizic este una normală și naturală și se poate realiza, chiar și cu ajutorul intervențiilor estetice, într-un mod sănătos. Însă, nu este suficient să intri într-un cabinet de chirurgie estetică și să soliciți o procedură de liposucție.

“Este foarte important de înțeles faptul că liposucția NU este o metodă de slăbit, ci de remodelare a corpului. În primul rând, candidatul care solicită o astfel de procedură trebuie să înțeleagă și să fie conștient de acest lucru. O altă condiție pentru intervenție este ca pacientul să aibă depozite adipoase localizate în diferite zone (abdomen, coapse – așa-numitele „aripioare” – fese, brațe, gușă, zona mamară la bărbați), depozite persistente chiar și în urma efectuării unor diete de slăbire sau activități fizice” Cristian Nițescu, chirurg estetician.

De asemenea, pacientul trebuie să aibă o stare de sănătate fizică și mintală bună, să aibă peste 18 ani și să aibă așteptări realiste de pe urma intervenției.

Liposucția clasică vs. liposucția cu laser. Care ți se potrivește?

Indiferent de metoda utilizată, liposucția implică introducerea unui tub special (canulă) în ţesutul adipos, prin incizii extrem de mici, de doar 3-4 mm. Ambele tipuri de liposucție se realizează sub anestezie generală și presupun ca etapă inițială a operației infiltrarea zonelor vizate cu o soluție specială, ce are și rol de anestezic local și rol anticoagulant.

Liposucția clasică presupune infiltrarea în țesut a unei soluții care solubilizează grăsimea. Infiltrațiile sunt realizate cu ajutorul unei canule atașate la un sistem vacumatic care aspiră grăsimea din interiorul zonei infiltrate.

În cazul liposucției cu laser, trebuie știut că nu toți pacienții care vor lipoaspirație sunt selectați pentru cea cu laser. Acest tip de procedură este adresată persoanelor care au depozite de grăsime în profunzimea pielii și de care nu pot scăpa prin metode clasice, precum sportul și dieta.

Spre deosebire de metoda clasică, cea cu laser necesită o etapă inițială în plus, în care, prin inserarea în țesut a unei canule speciale (cu o fibră tip laser) se încălzește și se lichefiază grăsimea. Apoi, ca în metoda clasică, grăsimea este aspirată. Principalul beneficiu al acestei metode este riscul mult mai mic de vânătăi post-operatorii.

Metoda de intervenție este stabilită împreună cu medicul chirurg estetician care o realizează. Cel mai important aspect în deciderea și realizarea unei intervenții estetice este să știi ce îți dorești, să-i comunici doctorului, să accepți răspunsul lui (dacă este posibil și în ce măsură) și să ai așteptări realiste, conforme cu informațiile primite de la chirurgul estetician.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Păr sănătos: ce să mănânci
Păr sănătos: ce să mănânci