Machiajul ochilor: obţine o privire seducătoare în câteva minute

Vrei ochi mai frumoşi, mai mari sau mai evidenţiaţi? Nu, nu ai nevoie de lentile de contact nici de programări scumpe la sesiuni de machiaj. Trebuie doar să ştii câteva trucuri simple de make-up, pe care le poţi realiza singură în câteva minute!
  • Publicat:
Machiajul ochilor: obţine o privire seducătoare în câteva minute

Vrei ochi mai frumoşi, mai mari sau mai evidenţiaţi? Nu, nu ai nevoie de lentile de contact nici de programări scumpe la sesiuni de machiaj. 

Trebuie doar să ştii câteva trucuri simple de make-up, pe care le poţi realiza singură în câteva minute!

Aranjează sprâncenele – acestea influenţează foarte tare aspectul ochilor. Îndepărtarea firelor în plus pot da un aspect vizibil mai frumos al ochilor. Oricum, nu te gândi că nişte sprâncene mai subţiri vor crea ochi mai mari. Ţine minte! Întotdeauna, natural e mai frumos! Iar eu una, când aud sprâncene subţiri, ma gândesc automat la ceva artificial.

Lungeşte genele – curbează genele de sus cu un instrument pentru curbare. Aplică apoi rimel (nu în exces) şi, opţional, poţi aplica şi gene false.

Dă formă ochilor – aplică un dermatograf alb pe linia interioară a genelor, sau unul negru de la colţul exterior către mijocul pleoapei. Aplică farduri luminoase, apoi un strat subţire de dermatograf pe pleoapa de sus şi creează o mică linie curbă.

Cum aplici corect mascara

Mascara (rimelul) este un instrument foarte important în arta machiajului. Acesta creează ochi mai profunzi şi mai evidenţi.

  • După ce ai aplicat rimelul, poţi trece la fondul de ten, fardul de obraz şi pleoape, dermatograful etc. Dacă îţi este teamă că vei amesteca dermatograful cu rimelul, poţi aşeza un card în spatele genelor. Opţional, curbează genele pentru mai multă alungire înainte de a aplica rimelul. (Nu uita să îndepărtezi excesul de mascara de pe pensulă înainte de aplicare!)
  • Foloseşte un pieptene pentru gene. Aşează pieptenele la rădăcina genelor şi trage în sus printre ele. Trebuie să faci acest pas înainte ca rimelul să se usuce, altfel acesta se va desprinde şi se va împrăştia pe faţă.
  • Ţine peria rimelului în poziţie verticală. Mergi de-a lungul genelor de sus şi jos, pentru a le da mai multă culoare.
  • Pentru a şterge urmele inestetice de rimel, poţi să foloseşti un beţişor de urechi sau un şerveţel umed.

Cum aplici corect dermatograful

Există mulţi factori în funcţie de care trebuie să alegi dermatograful şi anume: culoare, textură şi modul de aplicare. Acesta poate fi sub formă de creion, cremă sau lichid.

  • Pentru un păr blond, foloseşte un creion maro. Pentru brunet, unul negru.
  • Pentru un efect delicat, fin, foloseşte dermatograful-cremă, aplicându-l cu ajutorul unei pensule subţiri. Este cel mai simplu de controlat şi aplicat cel mai aproape de linia genelor.
  • Pentru un efect puţin mai strident, foloseşte un dermatograf-creion. Acesta se aplică în linii mai groase şi poate fi aplicat uniform folosind vârfurile degetelor.

Pentru a “mări” ochii, urmează aceşti paşi simpli!

Nu aplica dermatograf în jurul ochilor. Dacă faci acest lucru, vrei obţine ochi mai mici, contrar efectului dorit. Trebuie să eviţi machiajul fumuriu. Ochii mici pot arăta misterioşi şi dramatici, dar dacă ceea ce cauţi este un efect de mărire, fumuriul nu te va ajuta.

Dacă vrei neapărat să apelezi la dermatograf, aplică-l doar sub linia genelor de jos şi nu în interior. Pentru ochi mari, poţi opta pentru dermatograful alb sau în altă culoare deschisă, dar nu în exces, pentru a nu obţine un look…ciudat.

Adaugă fard sau dermatograf alb şi în colţurile interioare. Te ajută să creezi un efect luminos al ochilor, obţinând exact efectul dorit!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult