În cazul în care nu ştii încă, manichiura cu gel constă într-un lac de unghii cu o formulă specială care este aplicat în straturi, asemenea unui lac de unghii obişnuit. Unghiile sunt apoi uscate sub o lumină UV.
Acest proces este relativ simplu, dificultatea survenind ca urmare a retuşării ulterioare a gelului, care odată întărit poate fi pilit în orice formă dorită.
Gelul rezistă pe unghii foarte mult timp şi îşi păstrează aspectul proaspăt, lucios, până la 2-3 săptămâni. Cu toate acestea, manichiura cu gel prezintă şi o serie de efecte secundare.
Iată care sunt argumentele pro şi contra gelului pentru unghii!
Durează mult mai mult decât o manichiură obişnuită
Dacă preferi ca unghiile tale să fie mereu aranjate şi colorate, dar îţi displace faptul că trebuie să le refaci constant, atunci gelul este varianta optimă pentru tine. Manichiura cu gel durează mai mult decât manichiura obişnuită ca urmare a lacului de unghii special şi procesului de uscare.
În medie, femeile au raportat că manichiura lor cu gel dureză aproximativ trei săptămâni (mai mult sau mai puţin). Spre deosebire de o manichiură obişnuită care durează doar câteva zile, cred că putem înţelege de ce gelul este o variantă mai bună.
Nu se crapă
Unul dintre multele motive pentru care femeile prefera gelul pe unghii se datorează faptului că nu se crapă atâta vreme cât este foarte bine pus. De câte ori ai plecat de la salon doar pentru a avea una sau mai multe unghii deja stricate?
De câte ori ai ajuns acasă, ai spălat o farfurie şi ai observat că manichiura s-a stricat? Gelul oferă beneficiul de a-ţi păstra manichiura intactă foarte mult timp!
Este o investiţie mai bună, pe termen lung
Dacă obişnuieşti să mergi la salon pentru o manichiură naturală sau să cheltuieşti banii pe ojă pentru a face unghiile singură acasă, atunci sfatul nostru ar fi să iei în considerare manichiura cu gel.
Deşi este o investiţie puţin mai mare pe moment, faptul că trebuie doar să o întreţii periodic face ca manichiura să merite.
Efectele secundare
Ca urmare a subţierii unghiilor naturale, gelul poate crea o senzaţie destul de puternică de arsură în momentul întăririi acestuia pe unghii. Cu toate acestea, senzaţia se reduce aproape imediat ce unghia este îndepărtată din lampa UV, fără a reveni odată ce unghia va fi introdusă din nou.
Factorul UV
Unul dintre principalele motive pentru care femeile par a sta departe de manichiura gel se datorează faptului că lumina ultravioletă este utilizată în procesul de uscare.
Specialiştii recomandă aplicarea unui strat de cremă cu protecţie solară pe mâini cu aproximativ 20 de minute înainte de a începe procesul de uscare. Acest lucru vă va ajuta să vă protejaţi împotriva razelor nocive.
Ciobirea unghiilor poate interveni dacă gelul nu este pus profesionist
Asiguraţi-vă că tehnicianul de unghii ştie cum să realizeze o manichiură corectă cu gel. În cazul în care el sau ea nu ştie, veţi putea observa cum gelul se crapă şi se descuamează uşor, precum o ojă obişnuită, ceea ce vă va face să pierdeţi o sumă destul de mare de bani, degeaba.
În cele din urmă, este manichiura cu gel cu adevărat mai bună? Dacă nu îţi faci griji cu privire la expunerea la razele UV, nu te deranjează că plăteşti puţin mai mult şi găseşti un tehnician bun, atunci cu siguranţă merită. Cu toate acestea, este important de menţionat faptul că manichiura cu gel nu se recomandă a fi făcută pe o perioadă lungă de timp, pauzele fiind necesare cel puţin o dată la 5-6 luni.