Măşti naturale pentru păr: beneficii şi reţete

Măştile naturale pentru păr sunt cea mai bună alegere, mai ales că vizitele la salon pot fi destul de costisitoare.
  • Publicat:
Măşti naturale pentru păr: beneficii şi reţete

Măştile naturale pentru păr sunt cea mai bună alegere, iar asta pentru că poţi controla în totalitate ingredientele pe care le foloseşti, iar vizitele la salon pot fi destul de costisitoare. Pentru sănătatea părului, sezonul rece poate fi unul dintre factorii care pot afecta modul în care acesta arată şi se comportă. Prezenţa umidităţii îl face să fie rebel, iar pentru că nu-l mai putem lăsa să se usuce natural şi trebuie să apelăm la produsele de styling, se poate deteriora mai uşor. În plus, până şi prezenţa căciulilor pe cap sau a pălăriilor poate afecta sănătatea firului de păr.

Cum să îngrijeşti părul iarna

Vestea bună este că până şi pe timpul iernii există numeroase modalităţi de a combate deteriorarea părului. Iată câteva sfaturi care să te ajute:

  1. Nu spăla părul în fiecare zi. Dacă îţi speli părul în fiecare zi, vei elimina uleiurile naturale pe care acesta le secretă pentru a menţine părul sănătos. În special pe timpul iernii, părul tău chiar are nevoie de acele uleiuri.
  2. Evită uscătorul de păr. Nu trebuie să abuzezi de uscătorul de păr la fiecare baie aşa că, încearcă să te limitezi la al folosi o dată sau de două ori pe săptămână pentru a evita deteriorarea părului.
  3. Foloseşte o cremă hidratantă pentru păr sau o mască. Părul are nevoie de îngrijire abundentă chiar şi în sezonul rece, iar pentru asta, poţi apela la câteva trucuri homemade, fără să faci investiţii prea mari.

Măşti naturale pentru păr: beneficii

Măştile pentru păr sunt eficiente şi vin la pachet cu numeroase beneficii în ceea ce priveşte sănătatea părului, iar asta în mai puţin de 20 de minute. În urma folosirii lor, poţi obţine rezultate precum catifelarea şi hidratarea, strălucirea sau accelerarea creşterii firului de păr. În timp ce tratamentele din saloane sunt foarte scumpe şi oferă rezultate similare, iată câteva reţete care conţin ingrediente naturale şi care sunt potrivite pentru protejarea şi hidratarea părului. Printre aceste ingrediente care garantează rezultate imediate se numără avocado, căpşunile, lămâile, mierea, uleiul de cocos, laptele de cocos, zahărul brun, bananele, iaurtul, ouăle, scorţişoara şi uleiul de măsline.

Măşti naturale pentru păr: reţete

Mască cu ulei de cocos şi miere, pentru regenerarea firului de păr. Nucile de cocos sunt un ingredient magic pentru păr. Uleiul de cocos este folosit atât pentru sănătatea părului, cât şi a pielii, fiind ideal chiar şi în bucătărie, iar asa datorită beneficiilor sale numeroase. Uleiul de cocos hidratează părul şi-i oferă catifelarea de care are nevoie. Este bogat în acizi graşi care penetrează firul de păr mai mult decât o face balsamul obişnuit, obţinând astfel un păr moale şi strălucitor. Cât despre miere, aceasta este ideală pentru hidratarea constantă a firului de păr, mai ales dacă este vorba de părul uscat. De asemenea, mierea este un emolient care ajută părul să-şi recapete strălucirea.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de ulei de cocos;
  • 1 linguriţă de miere.

Mod de preparare: Amestecă ingredientele într-un bol, iar apoi pune-le la încălzit până se topesc. Aplică de la rădăcină spre vârfuri compoziţia şi acoperă-ţi capul cu o cască de duş. Lasă masca să acţioneze timp de 15-20 de minute, clăteşte şi spală părul normal.

 

Mască cu ulei de cocos şi scorţişoară, pentru creşterea părului. Ştiu că deja îţi imaginezi mirosul delicios al acestui duo, dar va trebui să te stăpâneşti pentru câteva momente. Ştim deja beneficiile uleiului de cocos, dar ce ştim de scorţişoară? Ei bine, acest ingredient are proprietăţi antimicrobiene care ajută la creşterea părului, elimină mătreaţa, previne căderea părului şi întăreşte foliculii de păr. Odată aplicată pe păr, scorţişoara stimulează circulaţia sângelui din scalp şi o îmbunătăţeşte ajutând la stimularea creşterii părului. Dacă vrei un păr lung şi sănătos, această mască este ideală pentru tine!

Ai nevoie de:

Mod de preparare: Amestecă ingredientele într-un bol până se formează o pastă. Împarte părul în două şi aplică produsul pe scalp. Foloseşte degetele şi masează scalpul pentru câteva minute, iar apoi prinde părul într-o coadă şi pune-ţi o cască pentru duş pe cap. Las-o să acţioneze 30-45 de minute, clăteşte părul şi spală-l ca până acum. Pentru rezultate vizibile, masca trebuie folosită o dată pe săptămână.

 

Mască cu ou şi lămâie, pentru părul gras. Ouăle sunt bogate în Vitaminele A, D şi E, proteine şi acizi graşi care ajută la menţinerea strălucirii părului. Cum părul are în compoziţia sa proteine, această mască îi va oferi un aspect sănătos. La rândul ei, lămâia este ideală pentru cei care au un scalp cu tendinţă de îngrăşare, deoarece are capacitatea de a absorbi excesul de ulei de pe scalp. Lămâia este bogată în Vitamina C, care ajută părul să fie mai puternic, iar acidul natural va ajuta la curăţarea părului de impurităţi. De asemenea, sucul de lămâine luptă împotriva mătreţii şi are proprietăţi antifungice.

Ai nevoie de:

  • 1 ou;
  • 1/2 lămâie.

Mod de preparare: Sparge un ou şi foloseşte doar albuşul. Stoarce sucul dintr-o jumătate de lămâie, într-un bol şi amestecă-l alături de albuş până obţii o consistenţă netedă. Aplică pe toată lungimea părului, de la rădăcină spre vârfuri şi lasă masca să acţioneze timp de 30-45 de minute. Clăteşte şi spală părul ca-n mod normal.

 

Mască cu zahăr brun şi ulei de măsline, pentru păr uscat. Zahărul brun este un exfoliant ideal pentru păr şi ajută la înlăturarea celulelor moarte de pe scalp, în timp de uleiul de măsline extra virgin ajută la îmbunătăţirea stării părului, oferindu-i strălucire şi prevenind uscarea scalpului, ruperea firului de păr sau despicării vârfurilor.

Ai nevoie de:

  • 2 linguriţe de zahăr brun;
  • 1 linguriţă de ulei de măsline.

 

Mod de preparare: Amestecă zahărul şi uleiul într-un bol, aplică produsul pe păr de la rădăcină spre vârfuri, lasă masca să acţioneze timp de 15-20 de minute şi clăteşte.

 

Mască cu banană, iaurt şi miere, pentru păr rebel

Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu, carbohidraţi şi vitamine şi, toate acestea ajută la hidratarea părului, eliminând apariţia firelor rebele. Ştiu că pare o reţetă de parfait, dar te asigur că este o mască pentru păr. Iaurtul are beneficii incredibile asupra firelor rebele, fiind bogat în acid lactic, care ajută la tratarea părului deteriorat. Aşa că, acest ingredient este un must!

Ai nevoie de:

  • 1 banană tăiată;
  • 1 linguriţă de iaurt;
  • 1 linguriţă de miere.

Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un blender până formezi o pastă. Aplică masca de la rădăcină spre vârfuri şi las-o să acţioneze timp de 30-45 de minute. Clăteşte şi spală părul ca-n mod obişnuit.

 

Mască cu ulei de cocos, avocado şi miere, pentru păr deteriorat

Te avertizez încă de pe acum că această mască va arăta mai mult ca un guacamole pe păr. Avocado este unul dintre acele ingrediente care conţin grăsimi sănătoase, undeva la 20 de vitamine şi minerale diferite printre care se numără potasiu, acidul folic (repară celulele deteriorate) şi Vitaminele C şi E (ajută la creşterea părului). Cu alte cuvinte, avocado oferă strălucire, hidratare şi-i oferă părului vitaminele şi proteinele esenţiale de care are nevoie.

Ai nevoie de:

  • 1 avocado;
  • 2 ouă;
  • 1 linguriţă de miere;
  • 1 linguriţă de ulei de cocos.

Mod de preparare: Pisează un avocado şi amestecă-l alături de ouă, miere şi uleiul de cocos. Aplică produsul de la vârfuri spre rădăcină şi las-l să acţioneze timp de 15-20 de minute. Clăteşte.

 

Mască cu ulei de cocos, căpşuni şi miere, pentru un păr strălucitor

Această mască naturală pentru păr ajută la sănătatea firului de păr, iar asta datorită căpşunilor care, pe lângă faptul că miros demenţial, sunt bogate în Vitamina C, care ajută corpul să producă colagen, element foarte important din structura părului. Această mască ajută şi la eliminarea sebumului în exces şi oferă părului strălucirea de care are nevoie.

Ai nevoie de:

  • 6-8 căpşuni proaspete;
  • 1 linguriţă de ulei de cocos;
  • 1 linguriţă de miere.

Mod de preparare: Adaugă ingredientele în blender şi mixează-le până obţii o pastă. Aplică produsul pe întreaga lungime a părului şi lasă-l să acţioneze timp de 5-10 minute. Clăteşte bine cu apă călduţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult