Mezoterapia cu ac – cea mai rapidă cale de reîntinerire facială

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implică injectări multiple în mezoderm cu substanţe farmaceutice, vitamine şi alte ingrediente. Mezoterapia facială sau “cocktailul frumuseţii” se aplică la nivelul feţei, gâtului sau decolteului şi ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor şi în anumite cazuri la corectarea unor semne şi cicatrice. Tratamentul se injectează şi în mâini, având acelaşi efect de rejuvenare.
  • Publicat:
Mezoterapia cu ac - cea mai rapidă cale de reîntinerire facială

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implică injectări multiple în mezoderm cu substanţe farmaceutice, vitamine şi alte ingrediente.
Mezoterapia facială sau “cocktailul frumuseţii” se aplică la nivelul feţei, gâtului sau decolteului şi ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor şi în anumite cazuri la corectarea unor semne şi cicatrice.
Tratamentul se injectează şi în mâini, având acelaşi efect de rejuvenare.

Care sunt principalele beneficii?

Mezoterapia facială estompează ridurile fine, hidratează tenul şi îl ajută să producă elastină şi colagen, două substanţe responsabile de aspectul ferm şi proaspăt al acestuia. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimulează microcirculaţia şi metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reîntinerire).

“După o vară activă, pe parcursul căreia ne-am expus repetat la şedinţe de bronz natural şi am luat contact cu apa de mare, ce prezintă o salinitate ridicată, cu singuranta întregul corp este deshidratat şi cel mai mult acest aspect se resimte la nivelul feţei.
Mezoterapia este ca o “ploaie în deşert” pentru tenul nostru, deoarece îi oferă acestuia o sursă impresionantă de vitamine şi nutrienţi din care el îşi ia atât cât este necesar pentru a-şi recăpăta elasticitatea, supletetea şi fermitatea. Cel care vine să completeze toată această procedură este acidul hialuronic, care stimulează producţia de colagen şi elastină, făcând pielea să pară mai întinsă şi mai tânără, deci cu mai puţine riduri.”, a precizat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

De ce să alegem mezoterapia cu ac?

Mezoterapia facială cu ac se realizează sub anestezie locală. În cazul zonelor mai sensibile precum faţă, gât, decolteu este bine ca substanţele să fie introduse cu ajutorul unei seringi, deoarece aceasta permite o injectare adaptată feţei fiecărui pacient.
O altă tehnică de injectare este cea cu pistoletul, însă aceasta se recomandă mai degrabă în tratarea celulitei, deoarece permite o injectare uniformă, fapt care optimizează rezultatele şi diminuează disconfortul unei proceduri realizate pe zone mari.
“Un efect impresionant al mezoterapiei faciale cu ac este acela de “skin-tightening” (retracţie a pielii) în zonele faciale ce prezintă laxitate (piele căzută). Astfel, pielea de la nivelul gâtului, obrajilor, sau din zona ochiilor devine mai fermă, sub acţiunea de stimulare a colagenului şi elastinei realizată de substanţele injectate. În acest mod formarea de noi fibre de colagen reorganizează structura tegumentului şi acesta devine mai tonifiat., a adăugat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Mezoterapia faciala cu ac se recomandă să se combine cu tratamentele estetice chirurgicale precum laser sau injectări cu botox.
O şedinţă de mezoterapie durează aproximativ 30 de minute şi presupune injectări de câte 0,1-0,5 ml la distanţe de 1-3 cm, în funcţie de zona tratată. Este recomandat un număr de 3 şedinţe în decursul a 30 de zile şi un număr de 3 cure pe an.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult