Microdermabraziunea nu este un tratament deloc nou, ba chiar se folosește de mai bine de 30 de ani și în continuare rămâne unul dintre cele mai populare. Este o procedură minim invazivă, rapidă, ușoară și relativ deloc costisitoare, iar rezultatele sunt impresionante atunci când vine vorba de îmbunătățirea tonului și texturii pielii.
Microdermabraziunea este o formă de exfoliere prin care se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii. Există două tipuri de microdermabraziune și anume cea cu cristal și cea cu diamant, metodele fiind diferite. Cea cu diamant presupune folosirea unui capăt cu diamante, iar textura rigidă va îndepărta celulele moarte, în timp ce microdermabraziunea cu cristal presupune aplicarea pe piele a unui spray cu cristale fine pentru a îndepărta stratul superficial de celule moarte. Cea de-a doua tehnică este mai intensă, dar în ambele situații se folosește un vacuum care să absoarbă celulele moarte îndepărtate, dar și particulele de spray cu cristal.
Acest tratament facial ajută la îmbunătățirea și netezirea texturii piele și reduce decolorarea ei. De asemenea, putem reaminti și faptul că porii sunt curățați, iar pentru că tratamentul stimulează circulația sangvină, pielea rămâne cu un aspect mai sănătos și mai strălucitor. Este o opțiune ideală pentru persoanele care se confruntă cu acneea, pentru că ajută la îndepărtarea punctelor albe și negre și reduce aspectul cicatricilor. Orice pacient este candidatul ideal pentru acest tratament, excepție făcând persoanele care suferă de rozacee.
Din fericire după acest tratament recuperarea este minimă, motiv pentru care este o procedură ideală chiar și pentru a fi făcută în pauza de prânz. După procedură va trebui să pui accentul pe produse care să hidrateze pielea și să ai în vedere că în următoarele trei-cinci zile pielea va fi mai sensibilă la soare, așadar reaplicarea protecției solare este absolut necesară.