Mierea: 5 beneficii pe care le are când o aplici pe faţă

Mierea este un ingredient natural pe care îl iubim nu doar în alimentaţie, ci şi ca produs pentru tratarea pielii sau părului.
  • Publicat:
Mierea: 5 beneficii pe care le are când o aplici pe faţă
FOTO: 123rf.com / Mierea: 5 beneficii pe care le are când o aplici pe faţă

Despre miere, numai de bine! Ştim că este ideală în combaterea răcelii sau că este aliatul perfect când vine vorba de hidratarea firului de păr, dar din fericire, acest produs vine la pachet cu o serie de beneficii ideale chiar şi pentru faţă.

De ce este mierea bună pentru piele?

Să începem cu începutul: Mierea este un ingredient natural colectat de albine din nectarul florilor, iar mai apoi depozitat în faguri unde se creează acel lichid dulce şi lipicios pe care cu toţii îl cunoaştem şi îl iubim. Acest lichid conţine undeva la 300 de ingrediente care vin atât în ajutorul pielii uscate, cât şi a celei cu exces de sebum, iar asta datorită conţinutului de Vitamina B, calciu, zinc, potasiu şi fier. Mierea este bogată în antioxidanţi, iar proprietăţile sale antibacteriene şi enzimele active ajută la menţinerea strălucirii pielii.

Ce tip de miere funcţionează cel mai bine?

”Un lucru minunat despre miere este că toate tipurile conţin proprietăţi fantastice, aşadar este un ingredient care poate fi folosit sub toate formele sale”, explică Liana Cutrone, terapeut din New York.

Cu cât mierea este mai închisă la culoare, cu atât are un conţinut mai mare de antioxidanţi aşadar, este recomandat să folosim miere nepasteurizată, raw. Cercetările arată că mierea de Manuka, Kanuka, mierea de hrişcă şi mierea de cimbrişor se află în topul alegerilor. Cea mai populară dintre ele este mierea de Manuka, derivată din florile arborelui de ceai din Australia şi Noua Zeelandă. Poate că nu este cea mai hidratantă, dar are beneficii spectaculoase în tratarea rănilor, luptă împotriva acneei şi vindecă pielea mult mai eficient spre deosebire de mierea tradiţională. Pe de altă parte, mierea de hrişcă şi cimbrişor, sunt două produse mult mai hidratante, accesibile şi deloc costisitoare.

Beneficii pentru ten dacă foloseşti miere

Ideală pentru curăţarea zilnică a pielii. Poate că este timpul să faci o schimbare în rutina zilnică de curăţare a tenului. Antioxidanţii care se regăsesc în miere şi proprietăţile sale antiseptice şi antibacteriene fac ca acest ingredient să lupte împotriva acneei. Va ajuta la deschiderea porilor şi va elimina punctele negre şi, totodată, va menţine tenul hidratat pe tot parcursul zilei. Umezeşte faţa cu apă, apoi aplică o jumătate de linguriţă de miere pe ten şi masează în mişcări circulare timp de 30 de secunde, apoi clăteşte cu apă călduţă şi continuă-ţi turina de skincare.

Produs natural pentru exfoliere. Ia-ţi adio de la pielea uscată, iritaţii şi mâncărimi. Poţi folosi o mască de exfoliere super delicată cu miere şi, din fericire, o poţi alătura altor ingrediente sănătoase precum avocado, lămâie sau oţet de mere. Pentru început, curăţă bine faşa înainte de a aplica amestecul, apoi pune un strat subţire şi lasă-l să acţioneze timp de 8-10 minute înainte de a clăti cu apă călduţă. Urmează acest proces o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Tratează acneea. Având în vedere că este un produs ideal pentru curăţarea şi exfolierea tenului, cu siguranţă are şanse mari să combată şi acneea. Datorită beneficiilor sale antiinflamatorii care ajută la îndepărtarea excesului de sebum, mai ales dacă este aplicat zi de zi, ajută la echilibrarea bacteriilor pielii. Ideal este să foloseşti mierea ca tratament local pentru acnee pentru a calma erupţiile, dar şi pentru a combate afecţiuni de piele ca eczema sau psoriazis. Proprietăţile sale reparatoare ajută pielea deteriorată să se vindece mai repede.

Ideală pentru hidratare. Dacă te confrunţi cu ten uscat sau piele care prezintă mâncărimi, aplică miere pentru a ameliora efectele.

”Mierea luptă împotriva radicalilor liberi şi poluării datorită proprietăţilor sale antioxidante şi este ideală pentru redarea hidratării pielii”, explică Liana Cutrone.

Luptă împotriva semnelor îmbătrânirii. Probioticele, antioxidanţii, nutrienţii şi enzimele care se regăsesc în miere funcţionează perfect împreună reoferind fermitatea de care are nevoie. Menţine tenul hiratat fără să facă pielea să devină uleioasă şi fără să provoace iritaţii. Deşi nu elimină definitiv ridurile, ajută la reducerea lor, iar antioxidanţii ajută la ameliorarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult