Nu lăsa acneea să îți umbrească zilele însorite!

Vara aceasta, pielea ta poate străluci fără cusur! De la temperaturile ridicate până la expunerea prelungită la soare, anotimpul cald poate fi un adevărat inamic al tenului tău, mai ales dacă te confrunți cu acneea. Dar ce ar fi dacă ți-am spune că există o soluție modernă, sigură și eficientă, care îți poate reda frumusețea și încrederea, chiar și în cel mai fierbinte sezon al anului?

Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatologie și expert în Beauty-Skincare în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, ne împărtășește care sunt laserele-minune care pot trata acneea și cicatricile, fără durere și fără perioade lungi de recuperare.

Acneea, marea provocare a verii

Vara, acneea se poate intensifica din cauza mai multor factori specifici acestui sezon:

Creșterea transpirației: Temperaturile ridicate duc la transpirație excesivă, iar transpirația combinată cu sebumul (uleiul produs de piele) poate bloca porii, favorizând apariția acneei.

Produsele solare: Multe produse de protecție solară sunt comedogenice, adică pot bloca porii, ceea ce contribuie la apariția coșurilor.

Excesul de sebum: Căldura stimulează glandele sebacee să producă mai mult sebum. Acest exces de ulei, în combinație cu celulele moarte și bacteriile, poate duce la formarea acneei.

Expunerea la soare: Deși unele persoane observă inițial o ameliorare a acneei datorită expunerii la soare (deoarece razele UV au un efect antiinflamator temporar), pe termen lung, soarele poate agrava acneea. Expunerea excesivă poate duce la o îngroșare temporară a stratului exterior al pielii, blocând astfel porii și ducând la apariția unor coșuri mai târziu.

Utilizarea de produse greșite: Multe persoane își schimbă rutina de îngrijire a pielii vara și pot folosi produse care nu sunt potrivite pentru pielea lor, ceea ce poate agrava acneea.

Soluții moderne pentru o piele perfectă!

Tehnologiile laser în permanentă expansiune au reprezentat o piatră de temelie în dermatologia clasică, dar și estetică.

Dr. Amalia Anghel: „Printre cele mai frecvente afecțiuni cu care ne confruntăm inclusiv vara, aș aminti acneea pe care o regăsim într-un număr crescut de cazuri grave, atât în rândul adolescenților, cât şi al adulților. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenți cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viață şi alimentația dezordonată şi nesănătoasă agravează această patologie, ale cărei consecințe le reversăm cu greutate. 

Vestea bună este că, din punct de vedere tehnologic, înregistrăm o evoluție marcantă în domeniul dermatologiei şi avem la dispoziție o serie de tehnologii laser şi topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul în acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea în combinații de tratament, la indicația medicului specialist şi se poate interveni atât asupra leziunilor active, cât şi asupra urmelor, precum semnele roşii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adresează atât leziunilor active de acnee, cât şi cicatricilor. Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea fiind rapidă, iar efectul menținându-se mult timp. Doar cu ajutorul laserelor reușim a trata unele afecțiuni, a corecta și controla probleme care pană acum nu aveau soluție, în deplină siguranță pentru pacient. La clinica Skinmed, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti, sănătatea este o stare de bine pe care reușim să o menținem în timp!”.

Tipuri de lasere anti-acnee eficiente vara

Laserul CLEAR SKIN: curățare profundă și rezultate imediate

Ai visat vreodată la un tratament care să combată acneea chiar din miezul problemei? Laserul CLEAR SKIN face exact asta! Prin reducerea florei bacteriene și a sebumului în exces, acest laser inovator țintește cauzele principale ale acneei, oferind rezultate vizibile și o piele mai netedă și mai curată. Acest laser diminuează flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secretă sebum în cantitate mai mică, mai fluid. In acelaşi timp, el provoacă o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen şi elastină, corectând cicatricile postacnee. Lungimea de undă utilizată este dedicată acțiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului şi drenajul acesteia, reducerea secreției de sebum şi efect antiinflamator.

Prin urmare, poți spune adio leziunilor active de acnee și cicatricilor postacneice, fără a te preocupa de efectele negative ale soarelui. Procedura este complet nedureroasă, iar timpul de recuperare este minim, ceea ce înseamnă că te poți întoarce la activitățile tale zilnice imediat.

Laserul CLEAR LIFT: reîntinerire și reducerea cicatricilor în pauza de prânz

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru cicatrici și reîntinerirea pielii, ClearLift este răspunsul perfect. Acest laser revoluționar folosește energie nonablativă pentru a stimula producția naturală de colagen, redând pielii tale elasticitatea pierdută. Efectele sunt uimitoare – riduri fine estompate, pori micșorați și o textură uniformizată a pielii. ClearLift este extrem de versatil, putând fi utilizat pe față, gât și chiar pe zonele sensibile din jurul ochilor. Imaginați-vă un lifting facial discret și treptat, fără bisturiu, fără injecții, doar cu ajutorul acestui laser avansat, care îți întinerește pielea în profunzime.

Cheia unei pielii sănătoase și frumoase constă în a găsi tratamentele potrivite pentru tine. La Skinmed Clinic, poți beneficia de aceste tehnologii laser de ultimă generație, personalizate nevoilor tale specifice. Indiferent dacă vrei să tratezi acneea activă sau să scapi de cicatricile inestetice, ClearSkin și ClearLift sunt aliații tăi de nădejde.”, adaugă Dr. Amalia Anghel.

Vara aceasta, nu lăsa acneea să îți umbrească zilele însorite și descoperă cum terapiile laser pot transforma complet aspectul pielii tale!

Citește și: Descoperă acidul hialuronic care răspunde tuturor nevoilor tale de îngrijire a pielii în sezonul cald!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”