Felul în care arăți și te simți pe măsură ce avansezi în vârstă depinde într-o mare măsură de stilul de viață pe care îl ai în tinerețe. Cu toate acestea, există câteva obiceiuri nocive care te îmbătrânesc prematur fără că tu să apuci să realizezi. Iată câteva dintre ele!
Conform specialiștilor, pielea, la fel ca celelalte organe, suferă schimbări în timp. Drept urmare, este absolut firesc ca după vârsta de 40 de ani, să apară ridurile și alte imperfecțiuni.
Însă, problema nu este asta. Problema este că, de cele mai multe ori, nu dăm importanță lucrurilor care afectează pielea în mod direct. Și chiar dacă astăzi există numeroase produse sau proceduri care promit reducerea semnificativă a ridurilor sau intinerirea cu 10 ani, etc, ei bine, semnele îmbătrânirii sunt INEVITABILE dacă nu renunțăm la câteva obiceiuri dăunătoare.
Există un mare procent de doamne și domnișoare care se machiază pentru a fi frumoase. Nimic greșit până aici. Însă multe dintre acestea uită că machiajul excesiv, cel de zi cu zi, poate avea efecte nefaste asupra sănătății pielii.
Astfel că reziduurile produselor de machiaj se pot acumula în porii pielii, ducând la apariția coșurilor inestetice, a acneei și desigur, a îmbătrânirii premature.
Țigările afectează sănătatea aparatului respirator, acest lucru nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Și duc la deteriorarea prematură a pielii.
Mai mult, fumatul deshidratează organismul, uscând și slăbind elasticitatea pielii. Prin urmare, acest obicei dăunător grăbește apariția ridurilor nedorite și a petelor, încă de la o vârstă tânără.
Somnul insuficient sau lipsa acestuia pot avea efecte negative evidente asupra sănătății pielii. Și a sănătății, în general.
Un somn mai scurt de 7 ore pe noapte afectează circulația sanguină și poate duce la apariția ridurilor, a cearcănelor și a pielii lăsate.
Nu putem vorbi de factorii pricipali care favorizează îmbătrânirea prematură fără să menționăm alimentația dezechilibrată.
Nutrienții obținuți din mâncare sunt esențiali pentru sănătatea și tinerețea pielii. Drept urmare, dacă nu mănânci sănătos și nu te alimentezi corect, este posibil să dezvolți imperfecțiuni la nivelul pielii.
Consumul excesiv de grăsimi, zahăr și alimente procesate afectează producția de colagen și elastină, doi factori esențiali în sănătatea pielii, accelerând astfel procesul de îmbătrânire.
Sedentarismul are efecte negative asupra sănătății în general. Cu atât mai mult asupra pielii noastre. Pentru un corp sănătos și-un chip frumos, mișcarea este cheia! Nu statul pe un scaun la birou sau pe canapea în față televizorului odată ce ai ajuns acasă. Chiar și 30 de minute zilnice de mișcare vor face diferența. Deci nu neglija acest aspect.
Expunerea excesivă la soare poate cauza și ea îmbătrânirea prematură a pielii. În timp, aceasta poate deveni mai groasă, mai aspră, mai ridată. Cu o protecție corectă, îmbătrânirea poate fi evitată. Folosește și tu așadar crema de protecția cu SPF de minimum 30, cu un spectru larg de acțiune.
Dacă și tu faci vizite dese la salonul de bronzare, află că și acest ultim obicei este complet nesănătos pentru frumusețea pielii tale.
Razele ultraviolete favorizează îmbătrânirea pielii, iar medicii specialiști în estetică susțin chiar faptul că 80% din ridurile apărute în tinerețe sunt rezultatul bronzului artificial.
Surse: Real Simple, Eat This, Everyday Health, Mu HealthCare