O podoabă capilară demnă de invidiat emană strălucire care se traduce într-un fir de păr sănătos şi înseamnă în egală măsură interes din partea posesoarei.
Însă un păr cu adevărat sănătos trebuie întreţinut zilnic, răsfăţat cu produse adecvate fiecărei structuri în parte, susţin hairstyliştii. Este foarte important ca atât şamponul, măştile şi tratamentele să nu îl încarce. O regenerare periodică îşi are procentul ei de strălucire.
Întotdeauna pentru un fir gros natural trebuie aplicat un şampon pentru păr natural de hidratare sau un produs pentru luciu, iar masca de asemenea trebuie să fie de hidratare sau strălucire.
Dacă părul este vopsit trebuie folosit obligatoriu un şampon pentru păr vopsit şi pentru menţinerea culorii. În plus, pentru păr vopsit trebuie aplicată şi o mască de regenerare sau strălucire. Însă pentru repararea structurii şi redarea strălucirii specialiştii recomandă tratamente de reparare sau diverse seruri de păr care îl hidratează şi, în acelaşi timp, îi conferă strălucire.
Vitalitate şi strălucire
Nu doar produsele de îngrijire şi styling sunt importante, ci şi apa folosită în timpul spălării. Cea clocotită contribuie la mătuirea culorii, de aceea e indicat ca apa să fie călduţă, nu fierbinte. Produsele din gama de regenerare şi pentru scalp nu sunt recomandate în primele 2 săptămâni de la ultimul vopsit deoarece şi acestea duc în final la mătuirea culorii.
Măştile preparate în casă însă sunt eficiente şi asigură un plus de strălucire. De exemplu, o mască cu miere şi ulei de măsline este ideală pentru regenerare şi luciu. O altă mască eficientă ar fi cea compusă din ulei de măsline sau argan (4 linguri), ulei de ricin (10 picături) şi vitamină uleioasă (10 picături). Acest amestec se aplică pe toată lungimea firului de păr. Atenţie! Dacă părul are tendinţa de îngrăşare la rădăcină, această mască nu este recomandată.
Cum se mai poate obţine strălucire? Dacă părul este tuns periodic, automat firul scapă de vârfurile tocite, de zonele degradate şi terne deci rămân zonele bune, iar strălucirea naturală a părului sănătos iese în evidenţă.
De asemenea, unui păr natural lipsit de strălucire este indicat să i se aplice un nuanţator de aceeaşi culoare pentru luciu. O coafură reuşită se realizează şi cu ajutorul produselor care conţin protective (cu protecţie pentru căldură).
Când firul de păr se usucă în special de la spumă şi fixativ, ideal este un gloss de luciu tip cristale lichide. Este important ca fixativul folosit la coafatul zilnic să fie unul flexibil care să nu atace structura firului de păr şi să nu îl mătuiască. De preferat, ar fi un produs profesional.
Cert este că, specialistul este cel care recomandă produsele de îngrijire strict personalizate, iar achiziţionarea este bine să se realizeze nu la întâmplare, ci dintr-un salon de coafură. Astfel calitatea este garantată, produsele fiind testate mereu şi îmbunătăţite periodic.