(P) 6 metode de a repara părul deteriorat termic

Din fericire, ruperea și căderea părului cauzată de deteriorarea termică nu este permanentă și poate fi inversată având grijă corespunzător de podoaba ta capilară.
  • Publicat:
(P) 6 metode de a repara părul deteriorat termic
(P) 6 metode de a repara părul deteriorat termic

Odată cu progresul tehnologiei de styling, aparatele mici și accesoriile care înainte erau disponibile doar saloanelor de înfrumusețare au ajuns încetul cu încetul pe piață. Dispozitive precum ondulatoarele, bigudiurile electrice, aparatele de îndreptat părul și altele au ajuns să fie folosite acasă de milioane de persoane din întreaga lume.

Totuși, utilizarea repetată a acestor dispozitive poate duce la deteriorarea părului din cauza temperaturilor excesive. Din fericire, ruperea și căderea părului cauzată de deteriorarea termică nu este permanentă și poate fi inversată având grijă corespunzător de podoaba ta capilară.

Optează pentru produse cu aminoacizi

Axează-ți rutina de îngrijire a părului pe produse cu formule speciale care conțin aminoacizi. Acești compuși pot pătrunde adânc în firul de păr, oferind beneficii reparatorii. Astfel de produse pentru par deteriorat îmbunătățesc structura și rezistența podoabei capilare afectate de supraexpunere la căldură. Acest lucru se întâmplă deoarece aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor, cum ar fi cheratina. Cheratina este principala proteină structurală din păr, iar aminoacizii ajută la crearea de noi proteine.

Aminoacizii joacă, de asemenea, un rol semnificativ în prevenirea ruperii părului, reținerea umidității în firul de păr și sporirea elasticității. Părul tău va fi nu doar mai rezistent, ci și mai neted și catifelat.

Hrănește-ți părul folosind produse de calitate

O podoabă capilară bine hrănită este în mod natural mai rezistentă la deteriorare. Investește în produse de calitate pentru îngrijirea părului, care hidratează, regenerează și fortifică. Produsele profesionale de ingrijire impotriva caderii parului sunt special concepute pentru a reduce ruperea lui. Luptă împotriva semnelor cum ar fi uscăciunea, vârfurile despicate și lipsa de elasticitate, făcându-ți părul să arate din nou sănătos și strălucitor.

Produsele împotriva căderii părului nu doar regenerează, ci și previn probleme ulterioare. Un ingredient activ incredibil este extractul de floare de colț, bogat în antioxidanți, care ajută la protejarea podoabei tale capilare de deteriorările cauzate de radicalii liberi. Acest scut protector poate preveni căderea prematură a părului, menținându-l puternic și sănătos.

Tunde vârfurile despicate

Vârfurile despicate sunt o problemă comună atunci când părul a fost supus stresului termic. Prima acțiune – și cea mai eficientă – ar trebui să fie tunderea acestora. Atâta timp cât deteriorarea nu a ajuns prea sus pe lungimea firului de păr, este posibil să poți aranja vârfurile despicate fără a reduce prea mult din lungime. Îndepărtarea celor mai deteriorate părți poate preveni ruperea ulterioară și poate oferi părului tău un nou început.

Protejează-ți părul de căldură

Pare evident că, dacă ai părul deteriorat de căldură, ar trebui să te ferești de aceasta. Nu este întotdeauna posibil să renunți complet la aparatele tale de styling termic, dar poți să limitezi utilizarea acestora și să acorzi mai multă atenție setărilor. Menține setarea de căldură mai mică decât în mod normal, pentru a permite un timp mai mare de contact cu părul, fără a-l arde. În paralel cu acest lucru, utilizarea unui produs de protecție termică înainte de a usca părul și de a-l coafa va limita cantitatea de umiditate care iese din acesta.

Ia în considerare și folosirea unei măști de păr de 1-2 ori pe săptămână. Poți opta pentru o mască leave-in, care se lasă să acționeze peste noapte. Aceste măști ajută părul să mențină hidratarea și îi conferă o luminozitate aparte.

Spală-ți părul mai rar

Părul proaspăt spălat se simte și miroase minunat, dar o podoabă capilară care a fost afectată de căldura excesivă are nevoie de un nivel mai ridicat de hidratare – inclusiv de uleiul natural produs de scalp. Spălarea în exces poate lipsi părul de aceste uleiuri naturale. Prelungește intervalul dintre spălări și evită șampoanele care conțin parabeni și sulfați, care îți pot usca și mai mult podoaba capilară. Atunci când te speli pe păr, alege un produs care conține proteine și agenți de hidratare care favorizează rezistența.

Explorează styling-ul fără căldură

Adoptă metode naturale de a-ți coafa părul. De la împletituri la cozi lejere sau utilizând produse concepute pentru styling pe timp de noapte, există o mulțime de modalități de a obține lookuri fantastice fără căldură. Printre coafurile moderne fără căldură se numără și buclele, inclusiv cele create cu ajutorul degetelor și al gelului de păr sau un coc atemporal. Nu doar că reduci astfel deteriorarea, dar promovezi și o creștere și o textură mai sănătoasă a părului în timp.

Evoluția tehnologiei de styling a făcut ca dispozitivele sofisticate să fie accesibile tuturor, însă utilizarea lor excesivă vine cu riscul deteriorării termice a părului. Pentru a preveni și repara aceste daune, este esențial să adopți o rutină de îngrijire bine pusă la punct, axată pe produse cu ingrediente de calitate care fortifică și hidratează părul.

Sursa foto: Freepik.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”