(P) Bucură-te de o piele catifelată cu cele mai apreciate cosmetice pentru un ten perfect

  • Publicat:
(P) Bucură-te de o piele catifelată cu cele mai apreciate cosmetice pentru un ten perfect

În ciuda metodelor moderne de tratament, acneea este o afecțiune dificilă și rămâne în continuare una dintre cele mai frecvente dermatoze la adulții tineri și la adolescenți. Femeile care suferă de acnee sunt în căutare de produse cosmetice de brand, de calitate înaltă, care să le ajute semnificativ la reducerea simptomelor.

Un studiu din 2022 arată că 71% dintre adulți au pielea sensibilă. Cercetătorii cred că stresul și soarele creează majoritatea reacțiilor la nivelul pielii. În opinia lor, oamenii care au pielea extrem de sensibilă au mai multe șanse de a dezvolta rozacee, acnee, eczeme, alergii cutanate, comparativ cu cei ușor sensibili.

Pielea sensibilă necesită îngrijire specială și anumite produse cosmetice special create, pentru ca să ajute la calmarea și protejarea ei. În magazinele online poți găsi produse realizate în colaborare cu medici dermatologi, care sunt eficiente în ameliorarea acneei și a inflamațiilor de pe piele, gât și suprafața anterioară a pieptului.

Aceste produse de brand au fost dezvoltate pentru tratamentul pielii sensibile și conțin ingrediente blânde cu țesutul cutanat, nu produc iritații. În prezent, în magazinele online există produse cosmetice destinate tratamentului acneei, care sunt sigure și testate de dermatologi. Pentru o curățare blândă și îngrijirea pielii sensibile, sunt recomandate produsele cosmetice special formulate pentru probleme ale pielii, cum ar fi acnea, pielea uscată sau dermatita atopică. Acestea oferă o soluție optimă pentru menținerea sănătății și frumuseții tenului.

Multe persoane prezintă și simptome de piele uscată, care au legătură cu distribuția umidității din piele. Medicii dermatologi consideră că pielea uscată implică și o permeabilitate crescută la substanțe toxice și poate duce la dezvoltarea inflamației alergice.

În tratamentul acneei sunt necesare anumite ingrediente care reduc inflamațiile și previn apariția comedoanelor neinflamatorii. De exemplu, retinoizii sunt utilizați cu succes în tratamentul pielii cu acnee și au proprietăți antiinflamatorii. Retinoizii ajută la curățarea porilor înfundați și previn dezvoltarea acneei. Pentru a preveni asemenea probleme cutanate trebuie de folosit produse cosmetice cu proprietăți hidratante care ajută la reglarea ratei de pierdere a apei din straturile pielii, de la derm la epidermă. În epidermă, controlul echilibrului hidric este realizat de anumite componente, de lipidele din piele, de factorul natural de hidratare, de cheratină și sebum.

Pentru a se menține un nivel de umiditate adecvat în piele sunt necesare anumite lipide, ceramide, acizi grași, fosfolipide și alte elemente luate în calcul și de medicii dermatologi în realizarea produselor cosmetice pentru îngrijirea pielii. Un mecanism care previne uscarea excesivă a pielii este și formarea unui strat apă-lipide la suprafața acesteia. Se spune că secreția glandelor sebacee se distribuie și pe piele și acoperă suprafața acesteia cu un strat suficient de gros ce oferă protecție.

Factorul de hidratare reprezintă în opinia dermatologilor un complex de molecule organice, ce au capacitatea de a lega apa. Acest complex include și minerale (magneziu, calciu, sodiu), aminoacizi, alți compuși organici. Încălcarea echilibrului lor ar putea afecta capacitatea pielii de a reține umiditatea.

Produsele cosmetice de brand au ingrediente naturale care diminuează liniile fine, hidratează intens tenul, reduc semnele de îmbătrânire, au efect de netezire, echilibrează și uniformizează textura și nuanța tenului, fac tenul mai luminos și mai radiant.

Unele ingrediente din astfel de produse cosmetice pentru tenul sensibil reduc deteriorarea celulară și decongestionează porii în profunzime și includ: acid salicilic, zinc, niacinamidă, etc. Retinolul este un element folosit în cosmeticele pentru ten, care ajută la netezirea texturii pielii și este apreciat pentru eficacitatea sa antirid.

Brandurile renumite au și produse cosmetice cu protecție solară care ajută la prevenirea apariției petelor pigmentare. Prin urmare, dacă vrei să-ți protejezi tenul eficient împotriva foto-îmbătrânirii, atunci ai nevoie de creme cu SPF care previn degradarea celulară și stresul oxidativ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian