(P) Tratamente moderne care ajută la calmarea dermatitei atopice

Vara, apar deseori solicitări la medici, din partea oamenilor, cu privire la o erupția cutanată – dermatita atopică.
  • Publicat:
(P) Tratamente moderne care ajută la calmarea dermatitei atopice
(P) Tratamente moderne care ajută la calmarea dermatitei atopice

Vara, apar deseori solicitări la medici, din partea oamenilor, cu privire la o erupția cutanată – dermatita atopică. Aceasta este extrem de frecventă și poate să apară și la copii și la adulți. Simptomele sunt: mâncărime, diverse erupții, roșeață, pielea devine uscată, descuamată, se umflă, poate avea papule.

Vara, protejarea pielii de soare este o sarcină esențială pentru toți oamenii, pentru că razele soarelui dăunează pielii și pot apărea probleme cutanate și arsuri solare. Pielea copiilor este deosebit de sensibilă și delicată, fapt pentru care, ea trebuie să fie protejată bine de soare. Și adulții pot avea probleme din cauza soarelui și de aceea ar fi bine să nu uite de protecția solară.

Creme pentru dermatita atopică

Pentru dermatită ar trebui aleasă o cremă cu protecție solară pentru piele atopică SPF 50+ care întărește rezistența pielii, protejează împotriva razelor ultraviolete, previne deteriorarea pielii. Există creme hipoalergenice care au fost testate dermatologic și sunt recomandate pentru îngrijirea pielii cu dermatită, a pielii sensibile, sau a pielii predispusă la alergii. Unele creme au extracte din plante, au efect benefic asupra pielii, hidratează și accelerează regenerarea.

În cazul în care senzația de prurit este prea mare, se poate folosi o crema lipidă regenerantă împotriva iritațiilor pentru pielea care este foarte sensibilă sau care suferă de dermatită atopică. Aceasta va calma rapid senzația de mâncărime și va oferi pielii o hidratare bună și nutriția adecvată.

În cazul erupțiilor la mâini ajută o cremă de mâini pentru pielea foarte sensibilă, cu dermatită atopică care are efecte antimicrobiene și antiinflamatorii. Pentru pielea foarte uscată este indicat un tratament cu unt de corp intens hidratant care are efecte hrănitoare, umectante intense și regeneratoare.

Balsamuri pentru hidratarea și refacerea lipidelor din piele

Tratamente moderne care ajută la calmarea dermatitei atopice

La persoanele cu dermatită atopică este foarte importantă hidratarea pielii. Utilizarea emolienților în îngrijirea pielii pentru copiii cu dermatită atopică este un prim pas spre vindecare. Emolienții au substanțe active și nu conțin substanțe iritante. Cu ajutorul lor se reține umiditatea în interiorul pielii, se reduce mâncărimea și se protejează pielea de factori iritanți externi.

Balsamurile previn agravarea simptomelor pielii, calmează pruritul cauzat de uscăciune, ameliorează roșeața, întăresc pelicula protectoare naturală a pielii.

Tratamentele moderne includ folosirea unor produse dermatocosmetice, precum:

  • Balsam pentru refacerea lipidelor pentru pielea foarte sensibilă sau cu dermatită atopică
  • Balsam calmant intens pentru pielea cu dermatită atopică
  • Balsam împotriva iritațiilor și mâncărimilor
  • Balsam regenerator pentru buze uscate.

Acestea au efecte emoliente, de hidratare, reducerea roșeții. În general au compoziții fine, se absorb rapid și sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Emolienții sunt produse care ajută la refacerea barierei pielii deteriorate, la combaterea uscăciunii pielii, au compuși activi cu efect excelent asupra microbiomului pielii.

  • Cremele emoliente sunt pentru pielea cu un grad mai mare de uscăciune.
  • Balsamurile emoliente sunt alegerea ideală în caz de exacerbarea simptomelor.

După aplicarea acestor produse, pielea devine umedă, moale, alunecoasă. Ideea este să se întindă produsul bine pe piele fără a freca intens, doar atât cât să pătrundă în țesutul cutanat. Pielea nu trebuie să rămână uscată, ci să fie bine hidratată.

În caz de alte infecții ale pielii, emolienții nu trebuie aplicați decât la recomandarea unui medic dermatolog. Uneori sunt necesare alte tratamente cu produse antiinflamatoare, antibacteriene și de combatere a infecțiilor sau a alergiilor.

Uleiuri calmante pentru pielea cu dermatită atopică

La copiii cu piele atopică, cu deficiență de acid linoleic, tratamentele cu ulei calmant ajută la o diminuare a simptomelor dermatitei. Unele produse protejează pielea uscată și atopică și calmează senzația de mâncărime. Există produse ideale pentru bebeluși și adulți, precum:

  • Ulei de curățare pentru piele uscată spre atopică
  • Ulei de duș calmant și hrănitor pentru ten uscat și iritat.

Acestea se folosesc la duș, sunt produse cu toleranță ridicată și recomandate pentru pielea mai sensibilă. De asemenea, pentru a curăța delicat pielea sunt indicate și alte produse cosmetice:

  • Un gel de duș reconfortant
  • Un gel spumant hrănitor pentru pielea foarte sensibilă sau cu dermatită atopică.

Cele mai bune produse de brand și creme pentru dermatită atopică se pot lua de pe site-urile de specialitate. Alte tratamente ale dermatitei atopice sunt: compresele cu tărâțe, băile cu nămol, sarea de la Marea Moartă și apa de mare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian