Culoarea arămie este şi va fi mereu la modă, însă trebuie întreţinută cu mare grijă.
Dacă o colorare în roşu nu este realizată corect (alegerea nuanţelor, timpul de acţionare, neutralizare) atunci cu fiecare spălare, uscare şi periere, culoarea se va estompa, va pierde din intensitate şi luminozitate.
Căldura excesivă şi produse mult prea agresive pot duce la porozităţi pe suprafaţa firului de păr, iar culoarea îşi va pierde din caracterul vibrant.
În primul rând trebuie menţionat faptul că asemeni oricărui păr vopsit este esenţială folosirea unei game dedicate părului vopsit, diferenţa intre astfel de produse şi cele normale fiind că acestea ajută la menţinerea pigmenţilor în păr, sigilând cuticulele, iar acelaşi timp hrănesc părul ce a fost afectat de procesul chimic.
Arabella Saulig, stilist Wella Professional TOP TEAM |
Produsele potrivite de îngrijire protejează luminozitatea culorii şi oferă protecţie împotriva razelor UV care afectează culoarea, devenind mată şi fără viaţă.
O gamă extrem de potrivită pentru îngrijirea părului vopsit aramiu este Color Save de la System Professional: conţine pantenol, ceară de albine şi extract din Frunze de măslin pentru protecţia împotriva decolorării culorii.
Masca şi balsamul oferă protecţie împotriva transformării culorii, măresc durabilitatea ei în timp şi conferă un plus de strălucire.
Între vopsiri se poate realiza o împrospătare a culorii printr-o nuanţare sau folosirea unui conditioner special cu pigment arămiu sau auriu – aramiu, cum este Wella Color Recharge Red sau Warm Red. Se aplică ca un tratament obişnuit, fără durata de acţionare şi se clăteşte. Ajută la menţinerea nuanţei de arămiu şi a strălucirii părului. Acest tratament ajută în special dacă persoana în cauză frecventează o piscină – clorul din apă are o reacţie nedorită asupra părului arămiu.
Arămiul poate fi de foarte multe feluri: piersică, mai roze, sau mai spre violet, că să nu mai vorbim şi de intensitate: blond luminos arămiu până la un blond închis cu nuanţă de arămiu. Această culoare este destul de puternică, de impact, astfel încât trebuie să fim foarte decise când vine vorba de o asemenea schimbare. Să nu uităm că, optând pentru arămiu, trebuie schimbată garderoba şi gama de culori pentru machiaj.
Pentru a înţelege care ar fi tipul perfect pentru arămiu este cel mai bine sa observăm natura: luăm ca exemplu fetele din Irlanda, cu ochii deschişi la culoare şi ten alb cu pistrui – arămiul a fost culoarea aleasă de natură pentru a completa perfect imaginea.
Gama de arămiu fiind însă destul de generoasă, putem spune că acoperă toata plaja de tipologii: tipil cald şi tipul rece. Arămiul poate fi foarte cald (piersică, roze, auriu) şi se potriveşte celor care se încadrează în categoria de “cald”: ochii căprui aurii, verzui şi tenul spre auriu, sau mai spre rece (violet, mahon roze): aici vorbim clar de tipul rece (ochii albastrii, cenuşii, pielea alba).
Atenţie: dacă arămiul este destul de deschis, recomandăm să fim atenţi la sprâncene: daca sunt prea închise look ul este nenatural, caz în care ar trebui vopsite uşor mai deschis (nu mai mult de doua trepte de culoare), într-o culoare naturală.
Din punct de vedere al machiajului, foarte potrivit este efectul de smokey eyes şi machiajul nude, nuanţele maronii pe pleoape cu un touch de verde jad sau albastru.
Autor: Arabella Saulig, stilist Wella Professional TOP TEAM