Păr strălucitor, proaspăt vopsit

Dacă te vopseşti la domiciliu e mai practic – eşti la tine acasă şi nu te costă nimic. Însă dacă foloseşti o vopsea din comerţ trebuie să ţii cont de faptul că un astfel de produs conţine mai mult amoniac decât unul profesional.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Păr strălucitor, proaspăt vopsit

Vopsitul este un procedeu chimic care poate degrada sau poate regenera firul de păr. Depinde însă de produs – ce conţine şi cum se aplică. Ideal ar fi să foloseşti vopsea cu puţin amoniac sau vopsea nuanţator ce nu atacă structura firului de păr.

Momentul, nuanţa şi produsul de colorare a firului de păr nu ar trebui alese la întâmplare. Vopseaua permanentă conţine amoniac care împreună cu oxidantul deschide cuticula firului de păr şi colorează în întregime.

Ar fi preferabil să nu aibă mai mult de 10% amoniac în compoziţie pentru că în cantitate mai mare ar fi riscant pentru păr. Vopseaua demipermanentă sau nuanţator nu conţine deloc amoniac. Mai mult, ar trebui să fie ca o cremă ce ajută la regenerarea firului de păr.

În schimb, neavând amoniac, nu colorează în întregime decât pe exterior, deci nu acoperă firele albe în totalitate faţă de cea permanentă ce acoperă 100% firele albe.

Dacă te vopseşti la domiciliu e mai practic – eşti la tine acasă şi nu te costă nimic. Însă dacă foloseşti o vopsea din comerţ trebuie să ţii cont de faptul că un astfel de produs conţine mai mult amoniac decât unul profesional. Un produs aplicat la salon conţine între 3-6% amoniac faţă de unul din comerţ între 40 şi 60%.

Un alt dezavantaj ar fi că nu poţi să te vopseşti uniform de una singură acasă. Cine a experimentat ştie despre ce este vorba. Cere însă sfatul unui specialist fie că alegi să te vopseşti acasă, fie că alegi să te vopseşti la salon. Numai aşa te poţi bucura de un rezultat optim.

De asemenea, şamponul de colorare sau şamponul nuanţator ajută un pic la deschiderea culorii, dar nu se fixează întrucât se duce la câteva spălări. La fel, clătirea părului cu ceai din frunze de nuc.

Nu atacă structura firului de păr, dar poate influenţa culoarea podoabei capilare la următoarele vopsiri. Atenţie! Doar în cazuri speciale – eşti alergică la amoniac sau la vreun produs de vopsit, urmezi un tratament strict, eşti în primul trimestru de sarcină ar fi bine să nu te vopseşti.

 

Citeşte şi: Te vopsesti acasa? Iata ce ar trebui sa stii!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Masaj cu scoici fierbinţi
Masaj cu scoici fierbinţi