Partea corpului pe care NU trebuie să o speli. Ce spun experții

Multe persoane susțin că atunci când fac duș, spuma de pe partea superioară a corpului oricum se scurge spre picioare, în timp ce alții susțin că încă se simt murdari după ce ies din duș.
  • Publicat:
Partea corpului pe care NU trebuie să o speli. Ce spun experții
Partea corpului pe care NU trebuie să o speli. Ce spun experții

Întotdeauna pe Internet apar tot felul de dezbateri, iar răspunsurile te-ar putea surprinde. Una dintre întrebările de care ne-am lovit și pentru care am căutat răspunsul experților este dacă trebuie să ne spălăm sau nu pe picioare atunci când suntem în duș.

Partea corpului pe care NU trebuie să o speli

Multe persoane susțin că atunci când fac duș, spuma de pe partea superioară a corpului oricum se scurge spre picioare, în timp ce alții susțin că încă se simt murdari după ce ies din duș dacă nu se spală și pe picioare.

În podcastul “Am I Doing It Wrong?”, Dr. Divya Shokeen, medic dermatolog, a oferit răspunsul la această întrebare.

„Nu cred că trebuie să le spălăm, decât dacă am transpirat foarte rău după ce am mers ore în șir cu bicicleta. Atunci, da, vă rog să vă spălați pe picioare.”

De ce nu trebuie să te speli pe picioare când faci duș

Motivul pentru care specialistul susține că nu ar trebui să ne spălăm pe picioare atunci când facem duș este pentru că picioarele sunt, de cele mai multe ori, acoperite de pantaloni și nici nu sunt zone predispuse la transpirație precum zona genitală sau axila, unde se pot dezvolta bacterii.

„Faptul că apa sau săpunul se scurg pe picioare este un mod prin care acestea se curăță și este mai bine să nu te speli „manual” pentru că astfel pielea nu se usucă și nu devine iritată sau nu o agresezi des”, a explicat Dr. Divya Shokeen. „Cu toate astea, dacă mizeria este vizibilă pentru că ai participat la o activitate care te-a făcut să transpiri excesiv, atunci trebuie să le speli”.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc