Părul cu volum, obținut ca la salon. Ce trebuie să faci, pas cu pas

Din fericire, industria cosmetică a găsit noi și noi soluții pentru a proteja părul în timpul coafării și astfel ne putem realiza buclele dorite în deplină siguranță.
  • Publicat:
Părul cu volum, obținut ca la salon. Ce trebuie să faci, pas cu pas
Foto: shutterstock

Chiar și cele mai lejere bucle au nevoie de multă muncă pentru look-ul acela perfect. Dar, din fericire, există produse profesionale care au rolul să îți asigură aspectul impecabil și sănătatea părului. Știm deja că părului nu-i place căldura, mai ales cea extremă, când folosim placa, ondulatorul sau doar uscătorul. Și totuși fără aceste instrumente „hot” părul nu devine ascultător. Din fericire, industria cosmetică a găsit noi și noi soluții pentru a proteja părul în timpul coafării și astfel ne putem realiza buclele dorite în deplină siguranță.

Părul cu volum

Cine nu-și dorește un păr cu volum? Răspunsul corect este: cine-l are! Dar cum nu multe femei au tras lozul câștigător, efortul pentru a obține volum e mare, dar și mai dificil este să-l păstrezi, mai ales dacă ai un fir subțire și moale. O tehnică pe care cu siguranță ai aflat-o de la stiliști este să-ți usuci părul cu capul în jos și astfel părul prinde volum chiar de la rădăcină. Ușor de aplicat, chiar dacă nu ești mare expertă în coafuri, însă părul nu va avea niciodată luciu și nici acea formă perfectă. Vor fi multe fire care vor sta zburlite, și vei avea un look sauvage, dar plin de volum.

Dar dacă-ți dorești volum, bucle perfecte, care să pară naturale, Raluca Horvat, Craft Artist Wella Professionals România, îți spune câteva secrete despre cum să pregătești părul pentru o postare pe Instagram, în care părul tău va fi una dintre vedete!

Atenție la căldură!

”Cu cât placa este mai încinsă, cu atât mai repede reușim dăm formă părului, însă temperatura ridicată usucă părul. Cum putem scăpa din acest paradox? Setând corect temperatura și folosind produsele potrivite. Dacă folosești uscătorul de păr și la final podoaba ta capilară are un aspect tern și o textură aspră, e clar că ceva faci greșit”, punctează stilista.

Înainte de uscare

Fie că doar îl usuci sau îl și stilizezi cu peria, părul are nevoie de protecție în fața valului de căldură. Așa cum în ritualul tău de îngrijire există șampon și balsam, poate spumă și fixativ, ar trebui să se regăsească și un produs de protecție termică, ce se va aplica întotdeauna pe părul umed.

Nu uita de hidratarea părului

Folosim cele mai bune produse de îngrijre, șampon, balsam sau mască și totuși e imposibil să nu ai câteva fire cu personalitate care nu vor și pace să mențină forma pe care o dai tu! Deshidratarea e de vină. Atunci când este uscat, cuticulele se deschid și greu le mai dai forma dorită. În plus, părul își pierde strălucirea. Și pentru a adăuga un plus de hidratare, poți folosi, tot pe părul umed, un ulei sau un cocktail de uleiuri.

O uscare perfectă

Mai toate catastrofele legate de păr se întâmplă atunci când folosești prea multă căldură, fie când îl usuci, fie când îl coafezi. Uscătoarele au mai multe trepte de căldură, ba chiar un buton de rece. Cea mai des întâlnită greșeală este setarea celei mai mari trepte de căldură pentru o uscare rapidă. În realitate, nu toți avem același tip de păr și căldura trebuie adaptată. Căldura cea mai înaltă poate fi folosită pentru părul gros și cea mai scăzută pentru părul subțire sau fragil. Dacă nu respecți această indicație, riști ca părul tău să devină tern, urcat și cu vârfuri despicate.

Uscătoarele au și o setare de aer rece. Dacă și tu te-ai întrebat la ce folosește, ei bine, pentru finisare! Aerul rece închide cuticula, dând astfel luciu părului, iar coafura rezistă mai mult timp. Așa că nu uita, ca la sfârșitul uscării să răcorești părul cu un jet generos de aer rece! Odată ce ai îngrijit în acest fel părul poți să-l ondulezi folosind peria, placa sau ondulatorul.

Dă stabilitate și luciu

„Îți recomandăm să piepteni buclele folosind un pieptene cu dinții rari pe conturul capului, pentru a fi cât mai finisate și definite. Apoi poți folosi un fixativ cu fixare lejeră care ajută la netezirea firelor care au ieșit din contur. Părul deja capătă strălucire, cu cât e mai neted, cu atât va reflecta mai bine lumina. De obicei, atunci când folosim un fixativ, părul se poate mătui și atunci e nevoie de încă un produs care să-i dea luciu. Se aplică la fel ca fixativul, pe tot părul și va aduce un luciu natural, dar incredibil de frumos, care se va vedea inclusiv în fotografii.”, spune specialista Wella Professionals.

Urmărește CSID.ro pe Google News