Părul gras: cauze şi soluţii

Problema părului gras poate avea diferite cauze. Află care sunt acestea şi ce soluţii ai la îndemână!
  • Publicat:
Părul gras: cauze şi soluţii

Dacă pentru tine reprezintă un lucru obişnuit ca seara să îţi speli părul, să îl îngrijeşti şi stilizezi aşa cum ştii tu mai bine, iar în primele ore ale dimineţii următoare să observi la o simplă privire în oglindă că părul tău arată ca şi când nu l-ai fi spălat de câteva zile şi are un aspect uleios, înseamnă că te confrunţi cu problema părului gras.

Toţi porii pielii noastre au câte o glandă sebacee, inclusiv scalpul. Aceste glande sebacee sunt răspunzătoare pentru menţinerea nivelului de hidratare prin producţia de sebum. Substanţa numită sebum conferă părului nostru acea strălucire naturală care îl face să pară frumos şi sănătos.

Cu toate acestea, unele glande sebacee pot produce ulei în exces, îngrăşând astfel părul. Problema părului gras poate avea diferite cauze, printre acestea numărându-se dereglările hormonale, medicamente care conţin anumite substanţe, transmiteri genetice, un mod de viaţă nesănătos sau o dietă necorespunzătoare.

Pentru această problemă majoră cu care se confruntă unele dintre femei, Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop vine în ajutor cu câteva soluţii. După ce ne aflăm cauza acestei probleme, care uneori poate apărea chiar şi din cauza alimentaţiei, trebuie să urmăm aceste sfaturi: 
 
1. Foloseşte şamponul potrivit!

Într-o astfel de situaţie este foarte important şamponul pe care îl foloseşti. Încearcă să alegi fie un şampon pentru părul gras, fie un şampon purifiant. Acesta are rolul de a-ţi curăţa delicat părul şi de a-ţi îndepărta excesul de sebum din firul de păr, lăsându-ţi podoaba capilară extrem de curată şi de lejeră.  
 
2. Limpezeşte bine părul!

După ce speli părul cu şampon, asigură-te că îl limpezeşti foarte bine, până când apare acea senzaţie de „scârţâit” şi tot uleiul din păr este eliminat. Apa caldă este cea mai indicată pentru limpezirea părului cu tendinţă de îngrăşare.
 
3. Aplică balsam doar pe vârfuri!

Aplicând balsam pe toată lungimea părului, rişti să îl încarci, ceea ce poate duce la îngrăşarea lui. Cea mai potrivită metodă de hidratare pentru un păr gras este aplicarea balsamului de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri.
 
4. Foloseşte şampon uscat!

Nu numai că şamponul uscat absoarbe uleiul de la rădăcini şi face părul să pară mai puţin gras, dar acesta îţi va permite, de asemenea, să lungeşti perioada dintre spălări, deoarece părul tău se va îngrăşa mai greu şi îşi va păstra aspectul proaspăt pentru mai mult timp.
 
5. Încearcă să îţi speli părul mai rar!

Deşi acest lucru poate părea total contrar, explicaţia este cât se poate de simplă: cu cât uleiul pe care scalpul îl secretă este îndepărtat mai des, cu atât acesta va încerca în permanenţă să înlocuiască acele uleiuri şi astfel părul se va îngrăşa mai repede. De preferat ar fi să încerci să îţi speli părul o dată la trei sau patru zile.
 
6. Piaptănă-te controlat! 

Dacă părul nu este pieptănat îndeajuns, uleiul natural al scalpului nu este distribuit pe toată lungimea părului, ci rămâne doar la nivelul rădăcinilor, ceea ce va face părul să pară gras. Pieptănatul în exces poate cauza probleme, de asemenea, deoarece stimulează producerea de ulei. Deci, găseşte ritmul de pieptănare potrivit pentru tine şi nu te abate de la el.

7. Încearcă să nu îţi atingi părul!

Părul gras nu ar trebui să fie atins cu degetele şi nici atins de faţă, pentru că atât degetele, cât şi pielea feţei produc ulei, care poate fi transferat cu uşurinţă către părul tău. Evită să te joci cu părul sau să îl aranjezi astfel încât să îţi atingă faţa. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Piele fără imperfecţiuni în 5 paşi!
Piele fără imperfecţiuni în 5 paşi!