Există o mulțime de factori pe care ar trebui să-i iei în considerare atunci când încerci să descoperi rutina perfectă de îngrijire a părului, iar cunoașterea momentelor în care ar trebui să-ți speli părul și numărul de spălări săptămânale sunt esențiale.
Cu toții ne dorim un păr curat, cu un miros plăcut și un aspect sănătos, dar pentru majoritatea oamenilor spălarea zilnică a părului nu este deloc plăcută. În plus, acest obicei ar putea duce la efecte negative în ceea ce privește sănătatea părului. Spălarea extrem de frecventă a părului poate cauza uscăciune, poate face ca părul tău să devină din ce în ce mai fragil și poate duce la apariția iritațiilor pe suprafața scalpului.
Cu siguranță, factori precum vârsta sau cantitatea de sebum pe care scalpul tău o produce vor influența numărul de spălări săptămânale. Așadar, fii atentă la semnele pe care corpul tău le indică.
Alți factori precum efortul fizic, textura părului și produsele folosite ar putea, de asemenea, să indice momentul ideal pentru a-ți spăla părul. Majoritatea femeilor nu au nevoie de o spălare zilnică a părului. În general, se recomandă ca părul să fie spălat o dată la 2-3 zile, în funcție de factorii menționați anterior. Pe de altă parte, persoanele cu păr creț, ale căror șuvițe de păr sunt mai uscate, pot recurge la spălarea părului o dată la 5-7 zile. Desigur, a ști exact cum să-ți speli părul este un factor important pentru a-l menține curat și sănătos pentru mai mult timp.
Spălarea părului poate părea unul dintre cele mai plictisitoare și banale lucruri pe care trebuie să le faci în timpul săptămânii. Crezi sau nu, există o modalitate corectă de a-ți curăța scalpul și mulți oameni sar peste un pas foarte important în acest proces. Aplicarea unor tehnici adecvate de spălare a părului îți permite să te asiguri că părul și foliculii tău nu vor fi deteriorați.
Majoritatea persoanelor încep să-și șamponeze părul imediat după ce au intrat în duș, iar aceasta se dovedește a fi o mare greșeală. Înmuierea părului sub jetul de apă este vitală, iar clătirea părului pentru o perioadă de cel puțin 30 de secunde este o parte esențială a unei bune rutine de îngrijire a părului. Acest pas îți va permite să elimini orice acumulare de produse sau murdărie care atârnă pe suprafața părului. De asemenea, permite șamponului să acționeze mai bine și să pătrundă mai adânc în firele tale de păr.
Deși este important să nu sari peste primii pași al rutinei de spălare a părului (înmuierea, șamponarea și clătirea părului), există și alți factori ce pot contribui la aspectul părului tău.
Când vine vorba de balsam, este important ca acesta să fie aplicat doar pe vârfurile părului. În plus, este recomandat să lași balsamul să stea pe păr timp de cel puțin două minute și apoi să clătești părul cu apă rece.
Temperatura apei este un alt factor important în rutina de îngrijire a părului. În timp ce dușurile fierbinți sunt satisfăcătoare și pot ajuta la relaxarea mușchilor obosiți, temperaturile mari nu sunt benefice pentru părul tău. Apa fierbinte poate elimina umezeala din șuvițele părului si te poate lăsa cu un păr fragil sau un scalp uscat și cu senzație de mâncărime.
Schimbarea constantă a șamponului și a balsamului este, de asemenea, un factor important pentru a-ți menține părul sănătos și împrospătat. Deși este posibil să ai un duo preferat de șampon și balsam, folosirea acestora pe tot parcursul anului nu este ideală. În schimb, produsele de volum ar putea fi benefice de utilizat în lunile de iarnă, în timp ce un șampon și un balsam de netezire ar putea funcționa mai bine pentru părul tău în căldura verii.
Oricare ar fi rutina ta de îngrijire a părului, tehnicile corecte de spălare reprezintă primul pas către un păr sănătos și strălucitor pe tot parcursul anului.
Surse: msn.com, int.cocoandeve.com