Ți s-a întâmplat să arunci o privire asupra mâinilor tale sau asupra tenului tău și să observi pete pigmentare apărute peste noapte? Acestea reprezintă un semn al înaintării în vârstă, dar și deteriorările produse de expunerea neprotejată la soare. Vă aduceți aminte de importanța protecției solare? Ei bine, aceste pete pot apărea pe zonele expuse constant la soare: față, mâini, umeri și necesită o examinare amănunțită.
Prevenția este cel mai bun aliat în lupta cu decolorarea prematură a pielii. Un factor care duce la hiperpigmentare este expunerea la soare, care poate accentua petele deja existente și poate face dificilă eficiența tratamentului. Protejează-ți pielea de noile pete, dar și de accentuarea celor deja existete prin aplicarea zilnică a protecției solare indiferent de sezon. Află că factorul de protecție nu se aplică doar pe timpul verii, în vacanță, ci și în sezonul rece, cu fiecare ieșire din casă.
Atât factorii genetici, cât și expunerea la soare pot duce la apariția acestor pete. Un specialist dermatolog poate confirma dacă acestea sunt periculoase, precum melanomul, în urma unui diagnostic. Rareori este necesară o biopsie pentru o confirmare.
Vitamina C este esențială în rutina de îngrijire a pielii, iar asta pentru că este un antioxidant care oferă strălucire pielii și stimulează producția de colagen, dar totodată apără împotriva factorilor de mediu, inclusiv a radicalilor liberi. Persoanele cu o piele închisă la culoare sunt mai puțin predispuse la apariția acestor pete hiperpigmentare. Retinolul, la rândul lui, te ajută să ții în frâu primele semne produse de trecerea anlor, dar în același timp te ajută și să obții un peeling delicat. Să nu uităm că retinolul este produsul ideal pentru riduri și linii fine.