Pielea deshidratată sau uscată? Cum facem diferența

Pielea deshidratată apare atunci când nu conține apă, iar anumite zone ale feței sunt lipsite de sebum și alte uleiuri naturale produse de piele.
  • Publicat:
Pielea deshidratată sau uscată? Cum facem diferența
Foto: shutterstock

Uneori când te privești în oglindă și încerci să-ți dai seama de nevoile tenului tău, poți observa că pielea ta trece prin niște schimbări. Să fie deshidratare sau pur și simplu un ten uscat? Știm că odată cu înaintarea în vârstă tenul se schimbă și, din lipsa producției de estrogen, acesta poate deveni uscat. Pielea deshidratată apare atunci când nu conține apă, iar anumite zone ale feței sunt lipsite de sebum și alte uleiuri naturale produse de piele.

Ten uscat sau deshidratat? Care sunt diferențele.

Toate tipurile de ten se pot confrunta cu deshidratarea, în special tenul gras, care are cea mai mare nevoie de apă. Totodată, pielea deshidratată poate fi un precursor al pielii uscate, care are de cele mai multe ori un aspect rigid și sunt prezente cojițele. Există numeroși factori care contribuie la deshidratare, ambii fiind atât interni, cât și externi. Printre aceștia putem enumera:

  • săpunurile dure
  • dușurile sau băile fierbinți
  • expunerea la soare
  • mediul în care ne află (temperaturi uscate sau aer rece)

Cum îți dai seama dacă ai pielea deshidratată sau uscată?

Cel mai simplu mod prin care-ți poți da seama dacă ești deshidratată este cu ajutorul testului prin care îți ciupești pielea de pe mână, iar dacă aceasta revine rapid la forma inițială, atunci nu ai nevoie de mai multă apă. Când vine vorba de pielea feței în schimb, atunci când are un aspect strălucitor sau ridurile fine se văd superficial, ești suficient de hidratată. Trebuie să ne gândim la tenul nostru ca la un strugure. Atunci când este deshidratat, este o stafidă. Același lucru se întâmplă și cu pielea noastră.

Cum tratăm pielea deshidratată?

În primul rând, este foarte important să eliminăm factorii care pot produce deshidratarea. Poate fi vorba chiar și de produsele de îngrijire care te împiedică să te concentrezi pe procesul de hidratare, dar pe care să le introduci alternativ, de câteva ori pe săptămână. Factorii de mediu precum poluarea sau expunerea la soare au ca tratament protecția solară utilizată zilnic. Se recomandă ca formulele pentru care optăm să conțină ingrediente hidratante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult