Argila naturală pentru tratamente cosmetice are proprietăţi degresante, fiind în acelaşi timp un bun dezinfectant, dar şi un cicatrizant de excepţie, susţin experţii în frumuseţe. În plus, datorită efectului remineralizant, pielea devine mai fermă şi mai tonifiată.
Poate fi folosită cu succes în formulări cosmetice destinate tenurilor sensibile (alergice, seboreice, acneice, cuperozice, iritate şi ridate), precum şi în tratamente cosmetice naturiste, respectiv în prepararea unor măşti instant.
Astfel, se recomandă combinarea pudrei de argilă cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale pentru tenurile grase, respectiv cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv precum castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou pentru tenurile normale şi uscate.
Pentru tratarea acneei se realizează un amestec din pudră de argilă cu apă potabilă (nu se va folosi apă minerală), obţinându-se astfel o pastă consistentă, uşor de aplicat. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.
De unde achiziţionezi un astfel de produs? Din farmacii, magazine tradiţionale, precum şi de la cele on-line.