Reguli de aur pentru podoaba capilară

De-a lungul şi de-a latul călătoriilor mele am întâlnit femei, bărbaţi, copii, bătrâni cu podoabe capilare demne de invidiat. Bruneţi, blonzi, şateni, roşcaţi, grizonaţi ori persoane care au renunţat de bunăvoie sau obligaţi la păr.
  • Publicat:
Reguli de aur pentru podoaba capilară

De-a lungul şi de-a latul călătoriilor mele am întâlnit femei, bărbaţi, copii, bătrâni cu podoabe capilare demne de invidiat. Bruneţi, blonzi, şateni, roşcaţi, grizonaţi ori persoane care au renunţat de bunăvoie sau obligaţi la păr.

Am întâlnit şi femei pe care religia le obligă să-şi ascundă părul sub văluri, batice ori peruci. Părul vorbeşte despre noi şi noi vorbim prin el.

 

Am întâlnit, de asemenea, persoane de toate vârstele total nemulţumite de ceea ce poartă pe cap fie din cauza calităţii părului, a desimii, a culorii, a lipsei de volum, a lungimii, a tunsorii, a coafurii, a produselor de îngrijire ori a stării emoţionale.

Părul vorbeşte despre noi, mai mult decât ne închipuim. În funcţie de ceea ce vrem să exprimăm într-o zi ne aranjăm părul chiar dacă facem asta în mod inconştient. Atunci când femeile vor să schimbe ceva în viaţa lor, credeţi sau nu, prima oară acţionează asupra… podoabei capilare.

 

Am întâlnit până acum 2 hairstylişti celebri care mi-au spus că “totuşi, multe femei au mai mare nevoie de un soţ nou ori de un alt job, şi nu de o altă tunsoare, culoare sau coafură”. Îmi aduc aminte de câteva prietene care au renunţat la plete în favoarea unor tunsori băieţeşti atunci când au avut dezechilibre în poveştile de dragoste (printre “prietene” mă număr şi eu).

Printre greşelile cel mai des întâlnite atunci când vine vorba despre îngrijirea părului se numără: “prea multe produse de styling”, “cantităţi prea mari de produse de styling”, “să adormi cu părul ud noaptea şi să speri că dimineaţa vei avea >, “folosirea în exces a foehnului, a plăcii de îndreptat şi a ondulatorului”, “folosirea acestor instrumente la temperaturi mai mari de 220 grade”, “decolorarea părului”, “colorarea chimică mai des de 30 de zile”, “lipsa folosirii balsamului de păr”, “lipsa folosirii măştilor de păr”.

De asemenea, podoaba capilară trebuie îngrijită, mângâiată, apreciată. Multe femei, atunci când nu sunt mulţumite de modul în care le stă părul, îl strâng rapid într-o coadă de cal şi nu îi acordă atenţie. Vârfurile trebuie tăiate o dată la 60 de zile, balsamul trebuie aplicat la fiecare spălare, masca o dată pe săptămână. Şamponul, balsamul şi masca trebuie adaptate tipului de păr. Toate mărcile au şi game pentru părul colorat.

De curând, să fie vreo 2 ani, am remarcat că a pătruns şi în România moda uleiului de păr. În Asia femeile îl folosesc cu regularitate şi se laudă cu o podoabă capilară sănătoasă şi evident strălucitoare. În India, am avut ocazia să văd cu propriii ochi cum indience îşi aplică ulei de cocos pe păr. Puţin cam mult ulei după gusturile occidentale, însă acele femei aveau un păr sănătos şi negru ca abanosul. Totodată, mulţi arabi se miră că în Europa femeile nu se spală zilnic pe cap, cum fac consoartele lor. Deşi circulă diverse mituri, dermatologii confirmă că spălatul zilnic pe cap este sănătos atât pentru scalp, cât şi pentru păr.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”