Ridicarea sânilor după naştere: află totul despre această procedură de înfrumuseţare!

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastică , explica tot ce trebuie să ştie mămicile despre mastopexie, cea mai bună solutie penru corectarea efectului de sâni lăsaţi.
  • Publicat:
Ridicarea sânilor după naştere: află totul despre această procedură de înfrumuseţare!

Factorii genetici, oscilaţia în greutate, modificările hormonale, purtarea sutienelor nepotrivite, dar mai ales sarcina şi alăptarea reprezintă cauzele principale în urma cărora sânii se lăsa şi devin inestetici.

Astfel de efecte sunt greu de prevenit şi multe femei ajung să sufere după naştere de aspectul neplăcut, fără să ştie că existe soluţii care nu necesită implanturi mamare.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastică la Clinica Zone Medical Estet, explica tot ce trebuie să ştie mămicile despre mastopexie, cea mai bună solutie penru corectarea efectului de sâni lăsaţi.


„Aspectul sânilor după naştere le afectează foarte mult pe femei, însă, cu toate acestea, multe dintre ele evita să apeleze la proceduri de ridicare a sânilor, întrucât asociază liftingul mamar cu implantul de augumentare a sânilor, deşi sunt proceduri total diferite. Capacitatea pielii de a se retrage parţial este motivul pentru care atunci punem un implant la sânii lăsaţi, în scurt timp pielea se va întinde din nou din cauza greutăţii implanturilor şi aspectul va fi acelaşi”, explica dr. Eugen Turcu.

Cum se realizează mastopexia?

Mastopexia este o procedură sigură şi eficienţa prin care surplusul de piele este eliminat, iar sânii sunt ridicaţi şi devin mult mai fermi. Procedura se realizează prin recalibrarea areolei şi a mamelonului, în urma căreia vă rămâne doar o cicatrice discretă în jurul areolei, verticală sau în formă de ancoră.

Intervenţia se realizează de cele mai multe ori după sarcina, deoarece după această perioadă apar modificări radicale la nivelul sânilor, însă este posibilă şi înainte de sarcină, dacă aceştia creează probleme de postura sau de integrare în societate.


În funcţie de cât de lăsaţi sunt sânii, se vor realiza incizii mici prin care aceştia sunt repoziţionaţi.Procedura durează în jur de 2-3 ore, este o intervenţie uşoară, de aceea pacienta va fi externată după 1 zi, revenind la cabinet după 12-14 zile pentru extragerea firelor.

Ce trebuie să faci înainte de operaţie?

Înainte de realizarea procedurii propriu-zise, medicul estetician îi va explica pacientei ce trebuie să facă în perioada preoperatorie pentru că totul să decurgă normal. Aceste aspecte trebuie să fie respectate cu stricteţe, deoarece pot duce la complicaţii, iar rezultatele finale vor fi influenţate de acestea.

„În primul rând, pacienta trebuie să renunţe la vicii precum fumatul sau consumul de alcool, cu cel puţin 2 săptămâni înainte de procedura. De asemenea, în această perioadă nu trebuie să consume medicamente care influenţează coagularea sângelui – aspirină, antiinflamatoare – , dar nici anticoncepţionale”, explica dr. Eugen Turcu.

Bustiera – o necesitate după liftingul mamar!

Mastopexia se realizează relativ repede, însă cea mai importantă perioadă este cea postoperatorie. Chiar dacă procedura în sine a fost un succes, iar medicul a realizat incizii mici, care nu vor lăsa cicatrici inestetice, rezultatele finale depind de pacientă.

După mastopexie, pacienta este externata, dar din acel moment va trebui să poarte o bustieră timp de 2 luni pentru că forma sânilor să se contureze foarte bine şi să nu apară complicaţii. În cazul în care nu se respectă această regulă de bază, rezultatele nu se vor concretiza.

Perioada postoperatorie

În primele două săptămâni postoperator, pacienta este posibil să simtă un disconfort la nivelul sânilor, un efect obişnuit în cazul oricărei intervenţii de orice natură. De aceea nu trebuie să îşi facă griji, ci trebuie să evite anumite lucruri care pot prelungi perioada de vindecare.

Primele săptămâni sunt decisive pentru recuperarea pacientei. Disconfortul va dispărea mult mai repede, iar rezultatele se vor contura în puţin timp dacă pacienta va respecta sfaturile primite de la medic. Aceasta trebuie să evite dormitul pe burtă, care poate crea dureri şi deplasări incorecte ale sânilor. De asemenea, trebuie să evite duşurile în primele zile, pentru că inciziile să înceapă să se vindece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Măşti pentru faţă cu vin roşu
Măşti pentru faţă cu vin roşu