Ridurile: de câte tipuri sunt și cum le tratăm

Ridurile fac parte din proces natural de îmbătrânire. Majoritatea femeilor încep să se îngrijoreze în privința ridurilor în jurul vârstei de 25 de ani.
  • Publicat:
Ridurile: de câte tipuri sunt și cum le tratăm
Foto: shutterstock

Ridurile fac parte din proces natural de îmbătrânire. Ce le cauzează? De ce apar? Conform studiilor, majoritatea femeilor încep să se îngrijoreze în privința ridurilor în jurul vârstei de 25 de ani. Specialiștii în frumusețe de la El Studio Style sunt de părere că acestea se împart în două categorii: 

A – Riduri dinamice – cele care se formează după gesturile repetate pe care le facem precum zâmbetul; 

B – Ridurile statice – acele riduri care apar odată cu pierderea elasticității pielii.

 Ei bine, fiecare rid își are povestea lui, atât pe interior, cât și pe exterior. Tocmai de aceea am întocmit un top 4 al acestora: 

  1. Ridurile permanente – este vorba despre acele riduri fine, care odată cu înaintarea în vârstă devin riduri permanente. Ele apar în zona gâtului, al obrajilor sau la buza superioară și sunt cauzate de expunerea repetată la soare. Care este unul dintre cei mai importanți factori care le cauzează? În ce le privește pe cele din zona gurii, de cele mai multe ori, fumatul este principalul vinovat. Prin repetarea gestului mecanic, cât și prin contactul direct al pielii cu acele chimicale eliminate de țigară respectivă. Mai mult de atât, când inhalezi fum, îți privezi corpul de abilitatea de a circula oxigenul prin piele, lucru care ar trebui să vindece și să formeze celule sănătoase;
  2.  Riduri atrofice – sunt acele riduri apropiate, paralele, care dispar când pielea se întinde. Ele pot apărea oriunde, însă pot fi observate cel mai ușor în zona feței, mai precis în spațiul dintre sprâncene. Dar ce le cauzează? Evident că pierderea colagenului și al elasticității. Principalul vinovat pentru acest lucru fiind soarele, care prin eliberarea de raze UV deteriorează colagenul și elastina din piele, cele care oferă de fapt structura necesară; 
  3. Riduri dinamice – este vorba despre acele riduri care se formează în urma gesturilor repetate. Ele apar de obicei în jurul gurii, al ochilor și frunții. Ele sunt ca un fel de martor al vieții tale, arată felul în care trăiești, dacă râzi, dacă plângi, te încrunti, etc. Poartă-le cu mândrie, sunt ca o poveste pe fața ta, precum un martor al tuturor lucrurilor pe care le-ai experimentat de lungul timpului; 
  4. Pliuri gravitaționale – genul acesta de riduri sunt pentru mulți dintre noi cele mai neplăcute. Ele apar odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce pielea își pierde din elasticitate. Ce le cauzează? Timpul și pierderea gravitației. Și afectează în special persoanele cu o piele mai subțire și mai fină. 

„Mai bine să previi, decât să tratezi” spun specialiștii. Nu aștepta să te confrunți cu primele riduri, apelează la ajutoare cât mai devreme. Include în rutina ta zilnică acele produse care au menirea să dea un boost de energie pielii tale și să țină ridurile la distanță. Nu uita, produsele cu SPF sunt obligatorii pe tot parcursul zilei și nu ocoli ingrediente precum: retinol, acid hialuronic, antioxidanți si peptide.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum putem ameliora simptomele menopauzei
Cum putem ameliora simptomele menopauzei