Ridurile din zona decolteului: 6 paşi pentru a le combate

Ridurile din zona decolteului pot fi prevenite, la fel ca cele de pe faţă. Iată 6 paşi simpli în care poţi face asta.
  • Publicat:
Ridurile din zona decolteului: 6 paşi pentru a le combate
FOTO: 123rf.com / Ridurile din zona decolteului: 6 paşi pentru a le combate

Zona feţei este de cele mai multe ori primul loc în care ridurile îşi fac apariţia şi sunt vizibile, dar din păcate şi pielea de pe piept şi gât poate experimenta semnele îmbătrânirii. Toate aceste lucruri sunt urmări ale expunerii la soare, deshidratării şi gravitaţiei. În cazul femeilor, decolteul reprezintă feminitate, astfel că apariţia ridurilor profunde în această zonă sensibilă poate fi deosebit de tulburătoare.

Pielea de pe piept şi gât este subţire, delicată şi vulnerabilă la procesul de îmbătrânire, din cauza degradării colagenului şi elastinei. Domnul doctor Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog, spune că dacă sunt respectaţi în mod consecvent, anumiţi paşi pot contribui în mod proactiv la prevenirea îmbătrânirii pielii în aceste zone.

“Pielea de pe gât şi piept poate dezvălui vârsta unei femei şi felul în care şi-a îngrijit pielea de-a lungul anilor la fel de precis ca şi mâinile ei. Există trei cauze majore ale ridurilor în aceste zone: pierderea de colagen şi elastină, factorii de mediu, în special expunerea la soare, şi stilul de viaţă. Odată apărute, aceste semne ale îmbătrânirii sunt mai greu de îndepărtat, de aceea ca în oricare altă situaţie cea mai bună soluţie este prevenţia lor”, spune specialistul dermatolog.

6 paşi simpli pentru o piele tânără şi fermă în zona decolteului

Hidratarea. Hidratarea este esenţială nu doar în diete, ci şi în rutina de îngrijire a pielii, iar aici nu vorbim doar de hidratare la interior, cât şi la exterior. Pielea uscată pregăteşte un teren propice pentru apariţia ridurilor în orice zonă a corpului.

“Hidratarea pielii se realizează prin aplicarea unei creme nutritive în zona decolteului seara, înainte de culcare, şi dimineaţa. Emolientele blânde cu ingrediente cum ar fi untul de shea, rădăcina de lemn dulce, aloe şi uleiul de cocos şi care conţin, de preferat, şi factor SPF sunt pretabile pentru folosire pe o perioadă îndelungată”, spune domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

Expunere redusă la soare. Principalul vinovat pentru apariţia  ridurilor, în special în zona decolteului, este soarele. Multe femei obişnuiesc să poarte îmbrăcăminte decoltată fără să folosească un produs cu factor de protecţie.

“Astfel, pe măsură ce o femeie se apropie de vârsta de 30 de ani, este foarte posibil ca ea să observe apariţia de pete solare, riduri şi chiar şi cancer de piele. Cea mai bună modalitate de a ne proteja de aceste probleme este folosirea de protecţie solară tot timpul anului. Dacă multitudinea de opţiuni face dificilă alegerea celui mai bun produs de protecţie solară, o variantă sigură pot fi produsele destinate copiilor, care conţin ingrediente naturale, cum ar fi oxid de zinc sau dioxid de titan”, spune specialistul dermatolog.

Alegerea sutienului potrivit. Pentru a ne menţine pielea sănătoasă şi pentru a avea un tonus bun, exerciţiile fizice sunt deosebit de importante, dar totodată trebuie acordată o importanţă deosebită sutienului pe care îl purtăm în timp ce facem sport. Efectele gravitaţiei pot avea un impact major asupra fermităţii pieptului şi, tocmai de aceea, sunt recomandate sutienele structurate, cu un grad ridicat de susţinere, care urmează forma naturală a sânilor.

Peelingul chimic. Făcut regulat, peelingul chimic este un pas ideal pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii şi încurajarea regenerării celulare. Medicul dermatolog poate recomanda cea mai potrivită procedură pentru fiecare pacient în parte în funcţie de tipul de piele şi gravitatea problemei.

Mezoterapia. Această tehnică trebuie practicată de către un medic specializat şi constă într-o serie de micro-injecţii în derm. Procedura şi-a dovedit eficienţa în tratarea unor probleme cum ar fi   apariţia ridurilor, a pigmentării şi aspectul îmbătrânit al texturii pielii.

“Această procedură constă în microinjecţii cu substanţe nutritive precum aminoacizi, acid hialuronic, vitamina C şi este probabil metoda cea mai eficientă pentru a reduce ridurile de la nivelul decolteului şi pentru a preveni adâncirea lor”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

Radiofrecvenţa. Această metodă fizică ajută la îmbunătăţirea fermităţii pielii, reduce laxitatea şi se realizează cu ajutorul unui aparat care emite unde precise care stimulează producţia şi calitatea fibrelor de colagen printr-o încălzire a ţesuturilor profunde.

Urmărește CSID.ro pe Google News