Am auzit puține femei să spună că ele nu poartă ruj sau că nu înțeleg acest produs. În orice machiaj și orice ținută, rujul completează look-ul final și aduce o notă de eleganță și feminitate. Imaginează-ți cât ușor este să porți un machiaj lejer, natural și să aplici un ruj roșu. Nici nu trebuie să-ți bați capul prea tare, pentru că sigur ieși în evidență fără niciun pic de efort.
Din păcate nu toate formulele sunt rezistente și după câteva ore de purtare trebuie reaplicate, mai ales dacă mâncăm, bem sau în cazul timpurilor actuale, este necesar să purtăm mască. Există câteva trucuri care ne pot ajuta să oferim mai multă rezistență rujului și să nu ne mai stricăm machiajul, pe lângă formulele deja existente pe piață care promit purtări de până la 24 de ore fără reaplicare.
Primul ruj rezistent a fost inventat de Hazel Bishop, fondatoarea unul brand de cosmetice, în anul 1948, iar în 1950, imediat după lansare, produsul a devenit extrem de popular. Formula conține acizi bromo care ajută la menținerea pigmentului pe buze pentru mai mult timp, însă acesta usucă. Ulterior, chimista a folosit în formulele produselor sale lanolină pentru a combate acest efect, dar în continuarea buzele uscate au reprezentat o problemă. Formulele moderne includ polimeri și solvenți pentru a crea durabilitate, dar nu întotdeauna reprezintă o soluție ideală.
Rujurile long-lasting trebuie să rămână intacte, motiv pentru care sunt mult mai rigide față de formulele cremoase și conțin mai puțini ingredienți de hidratare.
Similar aplicării fondului de ten și altor produse, buzele trebuie să treacă prin „procesul de pregătire”. Astfel, asigură-te că înainte de a aplica rujul urmezi acești pasi: