Rutina minimă de îngrijire a pielii pentru bărbați. 3 produse de care un bărbat are nevoie

Există diferențe între pielea femeilor și a bărbaților, motiv pentru care bărbații nu e nevoie de prea multe produse de îngrijire a pielii.
  • Publicat:
Rutina minimă de îngrijire a pielii pentru bărbați. 3 produse de care un bărbat are nevoie
Rutina minimă de îngrijire a pielii pentru bărbați. 3 produse de care un bărbat are nevoie

Unii bărbați merg direct la culcare fără să facă nimic pentru îngrijirea feței, în timp ce alții adoptă poate o rutină de îngrijire a pielii în 10 pași. Pentru cei care preferă o abordare mai simplă, dar eficientă, probabil te întrebi care ar fi rutina minimă necesară de îngrijire a pielii.

Există unele diferențe între pielea bărbaților și a femeilor, ceea ce presupune câteva reguli specifice.

În primul rând, să vorbim despre pielea bărbaților

Pielea bărbaților este cu aproximativ 25% mai groasă decât cea a femeilor datorită densității mai mari de colagen. Acest lucru face pielea bărbaților mai rezistentă, dar și mai predispusă la acnee și producția de sebum. În plus, fluctuațiile hormonale afectează ambele sexe, însă femeile sunt mai afectate de ele, în special în ceea ce privește acneea la vârsta adultă.

De asemenea, mulți bărbați se bărbieresc, ceea ce poate duce la apariția firelor de păr crescute sub piele, ceea ce necesită produse specifice pentru a preveni iritațiile.

Rutina minimă de îngrijire a pielii pentru bărbați

Dimineața: aplicarea factorului de protecție

Dermatologii sunt de acord că protecția solară este esențială. După spălarea feței (sau clătirea cu apă călduță, dacă pielea nu este grasă), ar trebui aplicată o cremă hidratantă cu SPF de cel puțin 30. Acest lucru protejează pielea de razele UV dăunătoare și previne îmbătrânirea prematură.

Seara: curățare și hidratare

Seara se recomandă folosirea unui cleanser pentru a îndepărta impuritățile și praful acumulate peste timpul zilei. Un cleanser spumant este potrivit pentru pielea grasă, în timp ce un cleanser hidratant este mai potrivit pentru pielea uscată. După curățare, se aplică o cremă hidratantă sau, pentru cei care vor să „avanseze”, o cremă cu retinol pentru stimularea producției de colagen.

Produsele alese ar trebui să fie fără parfum pentru a reduce riscul de iritații.

Foto: shutterstock

Sursă: Huffpost.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”