Semne ale deteriorării părului și soluții de reparare

Dacă te întrebi cum arată părul degradat, află că nu există un singur răspuns. Sunt o multitudine de semne care arată că podoaba ta capilară are probleme: de la căderea în exces și ruperea firelor, până la lipsa strălucirii, a aspectului tern și aspru.
  • Publicat:
Semne ale deteriorării părului și soluții de reparare

Conform studiilor, 9 din 10 femei contribuie chiar ele însele, zi de zi, la deteriorarea părului. Iar acest lucru include perierea, expunerea la razele UV, stilizarea cu aparate pe bază de căldură și tratamente chimice repetate.

Iată care sunt semnele cele mai importante de care să ții cont și pașii pe care să îi faci pentru a te bucura de un păr sănătos, dar și cum să previi deteriorarea acestuia pe viitor.

  1. Părul arată și se simte uscat și aspru

Primul lucru pe care îl observi când ai părul degradat este că acesta se simte mai deshidratat și mai aspru. Îi lipsește strălucirea naturală, este în permanență uscat, ceea ce îl face și greu de aranjat.

Părul se poate usca din mai multe motive, fie ca urmare a căldurii generate de către aparatele de styling, fie în urma tratamentelor chimice sau din cauza geneticii. Însă, odată ce acesta începe să se deterioreze, poate duce la și mai multe probleme. Vestea bună este că există nenumărate moduri prin care îl poți rehidrata, de la vitamine, la șampoane și tratamente în salon.

Urmează acești pași dacă ai părul uscat și fragil:

  • Folosește șampoane hrănitoare

E șamponul tău suficient de hrănitor?

„Pentru o bună curățare, folosește șamponul Ultimate Repair. Este o formulă excelentă care curăță atent părul, fără să îndepărteze uleiurile esențiale de pe fire. Se potrivește tuturor tipurilor de păr și este un bun stimulator al procesului de reconstrucție, pregătind părul pentru următorii pași ai ritualului de îngrijire, astfel încât toți nutrienții hrănitori și reparatori să se absoarbă”, explică stilistul Lucian Busuioc.

  • Elimină excesul de apă din păr înaintea aplicării balsamului

Știai că un balsam de păr nu acționează la capacitatea maximă, dacă îl aplici pe părul foarte ud?

„E la fel ca și în cazul unui burete, dacă este uscat absoarbe toată apa, iar când e prea ud nu reține nimic. La fel se întâmplă și în cazul părului tău, de aceea este foarte important să elimini surplusul de apă cu un prosop. Aplică apoi conditionerul Ultimate Repair, un tratament cremos care descurcă părul, îl netezește și îl hidratează. Se menține pe păr între 30 de secunde și 3 minute, în funcție de gradul de degradare.”, punctează Lucian Busuioc, International Ambassador Wella Professionals.

  • Stlizează părul cu un tratament puternic

Când vine vorba de stilizarea părului deteriorat apelează mai întâi la un tratament intensiv ca Ultimate Repair Miracle Hair Rescue. El transformă podoaba capilară în câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe părul bine zvântat și să aștepți. Apoi îți stilizezi podoaba capilară ca de obicei. Cu un amestec din AHA și Omega-9, acest tratament va face părul mult mai neted și mai rezistent, cu mai puține șanse de rupere, și îi va aduce o strălucire care durează mai multe spălări.

Între aceste spălări, când părul este uscat, poți continua să-l hidratezi cu balsamuri și creme care țin deshidratarea cât mai departe. EIMI Perfect Me este ideal pentru netezirea părului electrizat, în timp ce NutriCurls Curlixir Balm este ideal pentru hidratarea buclelor, în timp ce le definește. De asemenea, mai poți aplica și un ulei ușor precum EIMI Oil Spritz. Focusează-te pe lungimi și vârfuri.

  1. Părul deteriorat este predispus degradării și căderii mai frecvente

Ți se rup firele? Ai observat vârfuri despicate? Îți cad mai multe fire de păr ca de obicei? E normal să ai câteva fire despicate, dar nu majoritatea lor. Iar acest lucru se întâmplă atunci când folosești prea des aparate de styling cu căldură, sau îți tratezi chimic părul, sau dacă nu l-ai mai tuns de foarte mult timp. Și pentru că nu poți da timpul înapoi și să revii la vârfurile sănătoase, poți preîntâmpina viitoarele deteriorări cu ajutorul produselor și tehnicilor potrivite.

Ce faci dacă părul tău se rupe ușor și ai vârfurile despicate?

  • Folosește șampoane și conditionere de întărire

Contribuie la refacerea părului tău cu șampoane și conditionere de întărire. Colecția Fusion Intense Repair oferă protecție împotriva deteriorării, grație unei fuziuni de aminoacizi mătăsoși care contribuie la recuperarea fibrei părului. Spală-ți părul cu șamponul din această gamă apoi aplică masca în locul balsamului, în fiecare săptămână, pentru un păr mai rezistent de purtat și de stilizat.

  • Tunde regulat vârfurile despicate

Ultimul „remediu” pentru vârfurile deteriorate este tunderea lor. Nu le poți sigila permanent, dar le poți ține sub control cu tunsori regulate la 4-6 săptămâni. Dacă vrei să îți păstrezi lungimea, atunci e bine să scurtezi părul cu doar un centimetru.

  1. Părul se încurcă foarte ușor

Când părul se încurcă sau se încâlcește e ceva normal, mai ales dacă tocmai l-ai spălat. Dar nu ar trebui să încerci mai mult de 5 minute să îl descurci. Dacă acest lucru devine o problemă și durează prea mult poate fi un alt semn că podoaba ta capilară are nevoie urgentă de un boost de îngrijire. Părul uscat, subțire și electrizat se încurcă mult mai ușor, iar acest lucru denotă că te confrunți cu un păr deteriorat.

Cum poți remedia acest lucru? Cu pași mici și foarte încet, aceasta este abordarea corectă de a descurca un păr încurcat, pentru a-l face mai neted și mai ușor de pieptănat. De asemenea, pentru a nu agresa părul și mai mult, poți folosi Enrich Detangling Spray – un balsam leave-in pentru descurcarea părului. Acest spray tratament este conceput pentru toate tipurile de păr, ajută la descurcarea lui, dar în același timp intră în firul de păr, îl hrănește și îl protejează de efectele căldurii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult