Ritualurile de înfrumusețare ne-au fascinat dintotdeauna, și contrar a ceea ce suntem tentați să credem, acestea nu aparțin neapărat lumii moderne. În realitate, acestea își au rădăcinile în cele mai vechi timpuri. Frumusețea a fost tratată ca o artă de lux, un set de ingrediente rare și prețioase amestecate inteligent împreună pentru a da naștere la poțiuni magice.
De când au apărut ritualurile de înfrumusețare?
Istoria frumuseții a început în urmă 5.000 î.Hr. în Egipt. Egiptenii erau iubitori de frumusețe și mari cunoscători ai naturii și ai roadelor ei. Ei cunoșteau proprietățile fiecărui ingredient și aveau idei foarte clare despre cum să rămână tineri și să-și păstreze frumusețea.
Ce ritual de înfrumusețare urmezi tu?
Ai în rutina ta stabilite acțiuni obligatorii zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună? Tenul, mâinile sau părul… toate te preocupă în mod egal, probabil. Acum însă o să ne focusăm pe păr și pe tot ce presupune o atenție deosebită: coafură, formă, culoare.
Pornind de la ideea că un păr sănătos este un păr îngrijit, apare întrebarea: Cum faci ca și al tău să se încadreze în această categorie?
Ei bine, întrebarea vine la pachet cu un set de răspunsuri. Mai exact, cu recomandarea de a urma sfaturile stiliștilor pentru a avea un păr sănătos și frumos:
- Alegerea unui stilist este foarte importantă! Caută persoana care să te înțeleagă și care să te ajute să îți descoperi stilul. Este punctul de pornire pe acest drum al frumuseții podoabei capilare.
- Mergi regulat la salon. Motivele sunt mai multe: beneficiezi de un consultant și, evident, de un tratament personalizat nevoilor tale de îngrijire. Și în plus, la salon vei primi și recomandări speciale pentru produsele pe care le poți folosi acasă.
- Nu mai amâna! „Un păr de invidiat trebuie spălat de fiecare dată când este nevoie.”, spune Dudu Cumpăt, stilist Londa Professional. „Așadar, dacă te confrunți cu un păr care se îngrașă zilnic, atunci fii atentă cu ce șampon îl speli. E musai să ai la îndemâna produsul potrivit!”, atenționează stilistul.
- Un scalp sensibil sau iritat are nevoie de finețe. Alege o gamă care nu conține parfum, pentru scalp sensibil, ține seama și de nevoile scalpului în același timp cu cele ale părului.
- Masca nutritivă e imperios necesară. Cel puțin o dată pe săptămână!
- Balsamul de păr trebuie aplicat la fiecare spălare, pentru a avea un păr hrănit și hidratat.
- În plus, o data pe lună, ai nevoie de un tratament de revitalizare. Saloanele de coafură oferă multe astfel de tratamente, iată doar trei variante la care poți apela: Glaze It (pentru împrospătarea culorii între vopsiri și strălucire), Vitalize It (pentru hidratarea părului și protejarea lui împotriva ruperii) și Rescue It (pentru tratarea părului deteriorat). Include-le în rutina ta de frumusețe!
- Un alt pas important în îngrijirea părului este uscarea corectă a acestuia. Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional România, te sfătuiește: „În primul rând, cu ajutorul unui prosop, trebuie eliminată apa în exces. Apoi, usucă-ți părul pe secțiuni: asta presupune o operațiune mai laborioasă, dar așa vei obține un rezultat pe măsură: maximum de volum. Folosește, de asemenea, produse de protecție termică, iar cel mai important este să folosești uscătorul la o temperatură medie și să îl ții la o distanță de cel puțin 10 cm de păr.”.
- Styling-ul contează! Nu sări peste acest pas! Știi de ce este așa de importantă folosirea produselor de styling? „Pentru că styling înseamnă mai mult decât un coafat. „În primul rând, pentru că sigilează cuticula, și astfel părul este mai strălucitor; în al doilea rând, ajută ca uscarea părului sa fie mai ușoară. În plus, styling-ul păstrează coafura pentru mai mult timp.”, este de părere Dudu Cumpăt.
Gata: orarul de frumusețe este stabilit. Rămâne doar să-l urmezi cu strictețe, pentru a avea un păr frumos, sănătos și de invidiat!