Soluţii rapide de întinerire facială la care poţi apela de sărbători

Medicii esteticieni oferă astăzi o gamă largă de soluţii pentru întinerirea facială şi îmbunătăţirea aspectului pielii. Chirurgia estetică modernă face adevărate minuni pe chipul nostru şi toate femeile doresc ca trecerea anilor să nu fie vizibilă pe feţele lor.
  • Publicat:
Soluţii rapide de întinerire facială la care poţi apela de sărbători

Medicii esteticieni oferă astăzi o gamă largă de soluţii pentru întinerirea facială şi îmbunătăţirea aspectului pielii. Chirurgia estetică modernă face adevărate minuni pe chipul nostru şi toate femeile doresc ca trecerea anilor să nu fie vizibilă pe feţele lor.

Pentru cele care nu sunt adeptele chirurgiei plastice, dar şi pentru cele care doresc o procedură rapidă şi nedureroasă care să îmbunătăţească aspectul fizic mai ales acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, aflaţi că există proceduri estetice nechirurgicale care îmbunătăţesc semnificativ aspectul feţei.

Ce trebuie să ştim despre rejuvenarea facială?

Rejuvenarea facială este o tehnică care foloseşte o varietate largă de tratamente pentru a combate forţele care acţionează asupra tegumentului feţei, deoarece  semnele îmbătrânirii apar mai vizibile la nivelul feţei decât în orice altă zonă a corpului.

Factorii care accelerează procesul de îmbătrânire pot fi: expunerea la soare, vânt, căldură sau frig excesiv, poluarea chimică şi biologică, modificările hormonale, scăderea producţiei de colagen, subţierea pielii ca urmare a acţiunii radicalilor liberi, modificările de la nivelul oaselor faciale, subţierea şi alungirea ligamentelor faciale, obiceiurile zilnice de îngrijire a pielii, dietă, fumatul, etc.

Rejuvenarea facială începe de la tratamente simple, neinvazive, care pot îmbunătăţi imperfecţiunile superficiale ale feţei şi se continuă cu tratamentele invazive, chirurgicale, mai ample, prin care se urmăreşte îmbunătăţirea semnificativă a tegumentului feţei.

Află la ce soluţii salvatoare de rejuvenare facială poţi apela în perioada Sărbătorilor de Iarnă!

Există şi miracole peste noapte? Da, însă ele trebuie întreţinute. Medicina de prevenţie şi tehnicile chirurgicale noninvazive câştigă din ce în ce mai mult teren în România. Astfel, foarte populare în pragul sarbatorilor de iarna sunt procedurile anti-aging noninvazive – injecţiile cu Botox, acidul hialuronic sau mezoterapia.

“Aceste proceduri sunt preferate în special în rândul femeilor de peste 35 de ani, pentru că dau un aspect luminos şi odihnit al feţei, corectează micile imperfecţiuni, sunt rapide şi fără dureri. În principiu, 8 din 10 femei care se prezintă în cabinetul meu pentru o mică “îmbunătăţire”, aleg o procedură noninvazivă.”, subliniază chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos

Recomandările chirurgului estetician pentru sărbători!

Injecţiile cu botox şi acid hialuronic sunt la mare căutare, mai ales înaintea sărbătorilor de iarnă, pentru care femeile vor să arate impecabil. Se începe cu un tratament cu Botox care duce la relaxarea pielii şi reducerea ridurilor de la ochi, frunte sau gât. Totodată, pentru a obţine un efect anti-aging asemănător cu al liftingului facial, dar într-o manieră nechirurgicală, este recomandat ca pacientele să apeleze la injecţiile cu acid hialuronic.

Botoxul este unul dintre cele mai cunoscute remedii în estomparea ridurilor. Acesta acţionează asupra ridurilor prin vasodilataţie, determinand relaxarea şi „îngheţarea” tegumentului. Efectele unei injectii cu toxina botulinica sunt vizibile după primele 48 de ore de la intervenţie, dar rezultatul final poate fi apreciat după o perioadă de 7-14 zile.

Acidul hialuronic este cea mai rapidă alternativă anti-ageing, fiind utilizat de esteticieni atât pentru umplerea ridurilor cât şi pentru mărirea buzelor, acţionând în profunzimea stratului pielii, unde formează un film transparent, invizibil şi elastic.

Datorită faptului că această substanţă apare în mod normal în corpul uman, toleranţă organismului faţă de ea are un grad mai ridicat. Rolul acidului hialuronic este de a proteja şi conserva caracteristicile principale ale pielii, menţinând-o sănătoasă, vitaminizată şi elastică.

“Acidul hialuronic este o substanţă care nu dă alergii, nu trebuie testată în prealabil, iar efectul de intinderire şi estompare a ridurilor este imediat. De asemenea, recomand acidul hialuronic şi pentru o creştere în volum a buzelor sau o îmbunătăţire a formei acestora. Efectul este imediat, durează câteva luni şi procedura nu este deloc costisitoare.

O altă recomandare este mezoterapia, o procedură de întinerire facială prin intermediul căreia pielea devine mai luminoasă si elastică, obţinându-se un efect de strălucire.”, a adăugat Silvia Stanculescu-Vasalos.

Cine nu ar trebui să apeleze la astfel de tratamente?

Pacienţii cu o infecţie activă, fie că este vorba de o acnee sau de o infecţie virală cu herpes, pacienţii cu inflamaţii, pacienţii cu tulburare sangvină sau cei care sunt pe tratament anticoagulant. De asemenea, femeile insarcinate sau cele care alăptează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult