Pe timpul verii, temperaturile ridicate ne pot produce disconfort, mai ales că putem transpira în exces și astfel să fim puși în situații neplăcute. Mulți oameni se confruntă, de altfel, cu o afecțiune denumită hiperhidroză, ce presupune o transpirație excesivă ce nu poate fi combătută de utilizarea antiperspirantelor.
„Mulți oameni suferă de transpirație abundentă, o afecțiune cunoscută în lumea medicală sub denumirea de hiperhidroză. Ea se manifestă chiar dacă se iau toate măsurile de igienă posibile și nu poate fi combătută nici măcar cu ajutorul antiprespirantelor.
Problema transpirației în exces este foarte incomodă și este cauzată în mare parte de stresul accentuat de zi cu zi, care duce la dezechilibre hormonale. Ca să nu mai vorbim despre verile cu temperaturi extrem de ridicate și umiditatea excesivă, ambele favorizând hiperhidroza.
Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani și nu mai suntem nevoiți azi să apelăm la intervenții chirurgicale de extirpare a glandelor sudoripare. Avem tratamentul minim invaziv cu botox care rezolvă cu succes problema transpirației excesive la axilă.
Se injectează micropicături de toxină botulinică (botox) în zona axilară. Intervenția este nedureroasă și nu necesită anestezie. Singurul lucru pe care îl facem este aplicarea de gheață pe zona tratată timp de 10 minute, înaintea procedurii. Toxina botulinică blocheză anumiți receptori, iar activitatea glandelor sudoripare este redusă și transpirația se diminuează considerabil sau poate chiar să dispară complet”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.
„În urma acestei proceduri, rezultatele se instalează treptat. Nivelul de transpirație este redus considerabil la 3-5 zile după injectare. Efectele se mențin până la 9-12 luni. Apoi, tratamentul trebuie repetat, iar durata de menținere a rezultatelor crește. Mai exact, eficiența sa în timp crește odată cu numărul ședințelor de tratament. Procedura este foarte eficientă și este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților. Nu doar la axilă se poate realiza, ci și zona palmară și zona plantară (tălpi)”, încheie medicul chirurg estetician.