Am scăpat de iarnă și de temperaturile foarte scăzute, dar nu și de efectele acestui sezon. Ai observat că ai ten cu un aspect tern după lunile reci de iarnă? Ei bine, frigul și schimbările de temperatură lasă amprente asupra sănătății tenului, dar și a luminozității acestuia. De aceea, primăvara este anotimpul perfect pentru a acorda atenție regenerării și îngrijirii pielii. În acest anotimp trebuie să contracarăm deshidratarea cauzată de temperaturile reci de iarnă, care pot afecta negativ îmbătrânirea pielii.
Acum este momentul să îți reîmprospătezi tenul urmând câțiva pași simpli care vor contribui la reîntinerirea pielii și la regenerarea acesteia și astfel, să te bucuri din nou de strălucirea potrivită zilelor calde și luminoase de primăvară.
„În acest sens, este indicat să te axezi pe terapii naturale care îți oferă o curățare în profunzime. Mai exact, acele terapii care îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafață”, sunt recomandările făcute de Suzana Pretorian, doctor balneolog.
De mare ajutor sunt, de asemenea, masajul și tratamentele faciale care au la bază ingredientele naturale, ideale pentru un ten fresh și luminos! Și, nu în ultimul rând, pe lângă toate acestea, oferă-ți un moment de relaxare totală: o baie care îți va răsfăța toate simțurile.
Masajul facial este un must-have, un prim pas important pe care trebuie să-l faci pentru a redobândi luminozitatea tenului.
„Prin masaj facial se elimină toxinele, se îndepărtează celule moarte și se stimulează circulația sanguină. Iar efectele sunt imediate. Pe lângă faptul că eliberează o mare parte din stresul acumulat, masajul facial are un efect rapid asupra aspectului tenului. Musculatura facială este tonifiată, iar tenul își recapătă vitalitatea și luminozitatea,” explică specialistul balneolog.
Pe lângă ritualul zilnic de curățare, pielea noastră are nevoie și de o curățare în profunzime, realizată de către un specialist.
„Vei fi uimită să descoperi câte beneficii are un tratament facial de curățare. Acesta previne îmbătrânirea tenului, îi redă luminozitatea și ajută la o mai bună absorbție a ingredientelor active din produsele de îngrijre,” explică medicul balneolog.
Plantele regeneratoare precum alunul, ganoderma, fasolea neagră africană și merișoarele îmbunătățesc densitatea pielii, stimulează producția de fibre de colagen și le dau volum.
Efectul obținut? Ridurile și liniile fine sunt netezite. Adâncimea ridurilor este vizibil redusă și țesutul conjunctiv este fortificat.
Totodată, curățarea delicată (inclusiv aplicarea unui gomaj), un masaj intensiv cu frunza specială proaspătă de aloe vera și o mască regeneratoare sunt baza oricărui tratament pentru ten. Îngrijirea tenului, gâtului și decolteului cu produse bogate în substanțe active vor duce la efectul scontat: o piele radioasă.
Terapeutul are grijă de toate nevoile și sensibilitățile tale actuale. Astfel, după efectuarea unui masaj al feței, gâtului și decolteului, la final, se aplică o mască hrănitoare cu efect regenerant.
O baie cu lapte și miere înseamnă un răsfăț maxim pentru simțuri, dar și obținerea unei pieli catifelate. Pentru că mierea face minuni!
„Mierea conține o concentrație înaltă de minerale naturale, oligoelemente și vitamine. De asemenea, aceasta are şi un efect antibacterian pronunţat asupra pielii, care devine în mod vizibil mai catifelată în urma acestui tratament. Recomand o astfel de baie după un masaj cu perie uscată,” precizează dr. balneolog Suzana Pretorian.