Tinereţe cât ai zice mere, nuci, peşte

Într-o listă a alimentelor care ne ajută să prevenim degradarea fizică şi psihică, un pericol la vârste tinere astăzi, se înscriu la loc de cinste merele, nucile pecane şi peştele. Iată argumentele!
  • Publicat:
Tinereţe cât ai zice mere, nuci, peşte

Într-o listă a alimentelor care ne ajută să prevenim degradarea fizică şi psihică, un pericol la vârste tinere astăzi, se înscriu la loc de cinste merele, nucile pecane şi peştele. Iată argumentele!

Merele – conţin polifenoli, antioxidanţi despre care specialiştii spun că pot creşte speranţa de viaţă cu 10%. Polifenolii neutralizează radicalii liberi, compuşi toxici din organism ce atentează la integritatea ADN-ului.

Nucile pecane – abundă în gama-tocoferol, un tip de vitamina E ce împiedică LDL-ul, colesterolul rău, să astupe arterele. Nivelul acestuia scade cu 33% după consumul a 100 g de nuci pecane. Totuşi atenţie la calorii, pentru că numărul acestora poate ajunge la 600 pentru o sută de grame.

Peştele – Omega 3 din sortimente precum somonul, păstrăvul şi tonul alb poate face reversibile transformările din creier cauzate de gena care creşte riscul de demenţă. 15% dintre oameni au această genă. Tocmai de aceea, recomandarea specialiştilor americani este să consumaţi peşte gras de 3 ori pe săptămână.

Citeşte şi:  Tineretea fara batranete este ca si inventata

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult