Într-o listă a alimentelor care ne ajută să prevenim degradarea fizică şi psihică, un pericol la vârste tinere astăzi, se înscriu la loc de cinste merele, nucile pecane şi peştele. Iată argumentele!
Merele – conţin polifenoli, antioxidanţi despre care specialiştii spun că pot creşte speranţa de viaţă cu 10%. Polifenolii neutralizează radicalii liberi, compuşi toxici din organism ce atentează la integritatea ADN-ului.
Nucile pecane – abundă în gama-tocoferol, un tip de vitamina E ce împiedică LDL-ul, colesterolul rău, să astupe arterele. Nivelul acestuia scade cu 33% după consumul a 100 g de nuci pecane. Totuşi atenţie la calorii, pentru că numărul acestora poate ajunge la 600 pentru o sută de grame.
Peştele – Omega 3 din sortimente precum somonul, păstrăvul şi tonul alb poate face reversibile transformările din creier cauzate de gena care creşte riscul de demenţă. 15% dintre oameni au această genă. Tocmai de aceea, recomandarea specialiştilor americani este să consumaţi peşte gras de 3 ori pe săptămână.
Citeşte şi: Tineretea fara batranete este ca si inventata