Top 5 cele mai frecvente intervenții de chirurgie estetică

  • Publicat:
Top 5 cele mai frecvente intervenții de chirurgie estetică
Sursa foto: Shutterstock

Chirurgia estetică este o soluție din ce în ce mai populară, pentru remedierea unor aspecte care țin de look-ul personal al fiecăruia dintre noi. Cu ajutorul chirurgiei estetice pot fi corectate nu numai plăgi, arsuri și alte traumatisme, ci se poate îmbunătăți aspectul fizic al pacientului, în ideea creșterii încrederii în propria persoană și a ameliorării calității vieții. În acest articol, poți descoperi care sunt câteva dintre intervențiile de chirurgie estetică cel mai frecvent solicitate.

Augmentarea mamară

Augmentare mamara – iată una dintre operațiile care și-au câștigat un loc fruntaș în acest top realizat pe baza datelor statistice. Augmentarea mamară poate fi recomandată în mai multe scopuri:

  • Pentru mărirea sânilor;
  • Pentru a corecta o eventuală asimetrie a sânilor;
  • Pentru a remodela un bust insuficient dezvoltat în perioada pubertății.

Implantul siliconic este foarte popular în intervențiile de mărire în volum a sânilor. Dar, în funcție de rezultatele examenului clinic preoperator, medicul poate recomanda și alte proceduri pentru a îmbunătăți aspectul sânilor, de pildă, un lifting mamar.

Liposucția și transferul de grăsime

Liposucția și transferul de grăsime reprezintă o procedură prin care se elimină țesutul adipos dintr-o anumită zonă a corpului, pentru a obține o siluetă mai bine modelată. Există mai multe tipuri de liposucție:

  • Liposucția prin tumescență, care presupune injectarea unei soluții saline în zona intervenției, urmată de aspirarea acesteia, împreună cu țesutul adipos în exces;
  • Liposucția asistată ultrasonic, în care canulele inserate sub piele emit un anumit tip de energie care „topește” țesutul adipos, făcându-l mai ușor de aspirat.

Perioada medie de recuperare după această procedură este de câteva zile, dar depinde și de cât de extinsă a fost intervenția.

Blefaroplastia

Blefaroplastia este o intervenție de chirurgie estetică ce permite remodelarea pleoapelor. Există două tipuri de blefaroplastie:

  • Blefaroplastia superioară, realizată atât din motive cosmetice, cât și pentru a îmbunătăți vederea, atunci când pleoapa căzută afectează câmpul vizual;
  • Blefaroplastia inferioară, care constă, în principal, în îndepărtarea pungilor de grăsime care se află la nivelul pleoapei inferioare.

Blefaroplastia presupune o perioadă de recuperare petrecută, de obicei, în propria locuință, de minimum 10-14 zile. În unele cazuri, pot trece mai multe săptămâni până la vindecarea completă a zonei și reducerea edemului local.

Abdominoplastia

Abdominoplastia este o intervenție de chirurgie estetică prin care se elimină excesul de piele din zona abdominală, rezultatul final fiind o piele mai întinsă și cu un aspect estetic mai bun. Intervenția este efectuată relativ frecvent după sarcină (mai ales după o sarcină multiplă) sau după chirurgia bariatrică, ce permite o scădere semnificativă în greutate. Candidatul ideal pentru abdominoplastie nu are un exces de grăsime abdominală, ci mai degrabă un exces de piele în zonă.

Perioada de recuperare este de 2-3 săptămâni, de obicei, dar poate fi indicată evitarea efortului fizic pe o perioadă mai îndelungată.

Rinoplastia

Rinoplastia este o intervenție de chirurgie estetică ce are ca scop corectarea formei nasului și echilibrarea acestuia cu restul trăsăturilor faciale ale pacientului. Chirurgul poate reduce dimensiunile de ansamblu ale nasului sau poate interveni doar asupra unor zone specifice.

Rinoplastia poate fi însoțită de intervenția de corectare a septului nazal, în cazul în care este prezentă o deviere a acestuia.

Recuperarea consecutiv rinoplastiei durează minimum 10 zile, căci în zonă se produc edeme și vânătăi care au nevoie de timp, ca să se atenueze.

Intervențiile de chirurgie estetică sunt din ce în ce mai populare, iar clinicile care le efectuează au devenit mai numeroase. Dacă există ceva care te nemulțumește la aspectul tău fizic ori care îți crează probleme de sănătate sau îți scade calitatea vieții, discută cu medicul specialist, pentru a identifica soluții care să te ajute.

Urmărește CSID.ro pe Google News