Tot ce trebuie sa stii despre periatul parului

Periaza-ti parul inainte de a-l sampona, pentru a descurca firele de par si a le pregati pentru ingrijirile ulterioare.
  • Publicat:
Tot ce trebuie sa stii despre periatul parului
Tot ce trebuie sa stii despre periatul parului

Periatul zilnic al parului este foarte important – nu doar ca ii confera un aspect mai placut si mai ordonat, dar are si un rol fiziologic bine determinat. Cum sa nu il distrugi in timpul perierii? Ce tip de pieptene sa folosesti? Ai mai jos cateva sfaturi!

Binefacerile periatului

In primul rand, miscarile repetate ale periei pe par permit repartizarea uniforma a uleiurilor, care il vor hrani si ii vor conferi stralucire. De asemenea, periatul stimuleaza micro-circulatia de la nivelul pielii, inlatura celulele moarte si impuritatile, totul in timp ce il aeriseste si ii confera volum.

In plus, periatul relaxeaza scalpul, stimuleaza cresterea, imbunatateste elasticitatea firelor de par si faciliteaza absorbtia produselor de ingrijire.

Modalitatea ideala de a-ti peria parul

Cel mai bine este ca durata periatului sa fie de un minut si sa fie efectuat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Peria trebuie trecuta cu delicatete prin firele de par si nu agresiv.

Toata operatiunea trebuie facuta treptat, dupa ce eventualele noduri au fost descalcite. Intr-un final, o buna periere se face la fiecare mesa in parte de la radacini si pana la varfuri. Daca ai parul umed, evita sa il piepteni pentru ca este mai fragil ca niciodata si risti sa il rupi.


Totul despre samponare

Periaza-ti parul inainte de a-l sampona, pentru a descurca firele de par si a le pregati pentru ingrijirile ulterioare. Foarte important este sa folosesti un sampon specific tipului tau de par, iar de preferat este sa nu fie prea puternic.

Nu te baza pe spuma. Mai mult, este un semn de agresivitate si nu de curatare, ceea ce inseamna ca cu cat un sampon este mai spumant, cu atat este mai agresiv.

Este inutil sa te samponezi de doua ori sau cu doua sampoane diferite! Al doilea iti va sensibiliza inutil scalpul si iti va face suvitele mai electrizate.

Clatirea parului este de o importanta primordiala si trebuie sa ii acorzi cat mai mult timp posibil, pentru a elimina toate urmele de sampon. In cazul in care ai neglijat aceasta etapa, trebuie sa stii ca parul tau va fi mai vulnerabil in fata poluarii, in plus va deveni tern si murdar mult mai repede.

Daca ai curaj, incheie procesul de clatire cu apa rece, lucru ce iti va face parul mai neted, mai stralucitor si mai puternic. In plus, pentru parul gras, apa rece previne dilatarea glandelor sebacee, moderand astfel productia de sebum.

Cele mai bune instrumente pentru par

Pentru a-ti descurca firele de par, opteaza pentru un pieptene cu dintii largi. Alege-i in special pe cei cu peri naturali, ideali fiind cei din par de porc. Dintii metalici rup firele de par si zgaraie pielea capului, pe cand cei din plastic duc la aparitia varfurilor despicate si confera un aspect electrizat parului.

Tine cont si de lungimea parului tau cand iti alegi peria sau pieptenele. Astfel, daca ai parul lung, o perie larga si plata este ideala pentru tine, pentru parul scurt ai nevoie de o perie mai mica, tot plata, iar daca ai parul cret, ar fi bine sa folosesti o perie ceva mai mica si rotunda.

Nu imprumuta nimanui peria ta de par pentru ca este un obiect de uz personal si nu uita sa o cureti periodic, in apa calduta, in care ai adaugat putin bicarbonat de sodiu.

Citeste si Ce trebuie sa stii despre hena

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nu ignora parul uscat!
Nu ignora parul uscat!