Totul despre implanturile mamare cu silicon

Femeile nu mai trebuie sa se resemneze cu un bust mic daca isi doresc un decolteu mai generos iar acest lucru este posibil cu ajutorul implanturilor mamare.
Totul despre implanturile mamare cu silicon

Femeile nu mai trebuie sa se resemneze cu un bust mic daca isi doresc un decolteu mai generos iar acest lucru este posibil cu ajutorul implanturilor mamare.

Dar ce sunt acest implanturi mamare din silicon, cate forme de implanturi cu silicon exista si cum are loc efectiv interventia de marire a sanilor?

La toate aceste intrebari raspunde Dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica – microchirurgie reconstructivă (www.operatie-estetica.ro).

Ce sunt implanturile de silicon

Implanturile de silicon sunt proteze mamare (expandere), utilizate in scopul maririi sanilor sau reconstructiilor mamare. Acestea sunt compuse din invelis si continut.
Continutul la cele de ultima generatie este gelul siliconic coeziv, mai pe intelesul tuturor, aceasta inseamna ca, in cazul producerii unei rupturi siliconul nu curge, el fiind sub forma extrem de vascoasa.  Invelisul este tot silicon de mai multe feluri si anume, cu suprafata neteda sau texturata.

Dimensiunea implanturilor de silicon

Dupa forma, exista implanturi rotunde si implanturi anatomice. In general se utilizeaza cele rotunde, dar exista cazuri, in care sunt indicate cele anatomice, care au forma de lacrima.
O alta caracteristica a implanturilor este proiectia sau mai pe inteles, grosimea: ea variaza de la mica la moderata si inalta. Implanturile de acelasi volum exista in toate cele 3 proiectii, diferenta fiind baza lor (diametrul), adica cele cu proiectie inalta vor da un aspect mai voluminos al sanului, avand o baza pe torace mai mica, iar cele cu proiectie mica vor avea o baza mare pe torace.

Calitatea implanturilor e data de pret

„Exista multe firme producatoare, calitatea variind cu pretul lor. Oferta acestor firme este extrem de cuprinzatoare, acoperind necesitatile pentru orice pacienta. Totul tine insa de alegerea corecta si adecvata a tipului de implant, ce se va utiliza. De aceea, este bine, ca lucrurile sa decurga in modul urmator: pacienta ii expune medicului chirurg plastician dorintele legate de aspectul sanilor, idealul ei, dupa care medicul o evalueaza si alege tipul adecvat de implant pentru ea” spune Dr. Cristian Nitescu.

Cat de mari ar trebui sa fie implanturile

Sunt multe paciente care vin la medic cu asteptari nerealiste sau nu constientizeaza proportiile proprii, alegand dimensiuni prea mari de implanturi doar pentru ca, au vazut asemenea implanturi la altcineva si le-a placut aspectul. Forma si volumul implanturilor trebuie alese de catre medic corespunzator proportiilor si tipului de san si de torace al pacientei, pentru ca rezultatul sa fie cel mai bun posibil. Sa nu uitam, ca scopul inserarii implantelor mamare si al chirurgiei plastice in general este acela de a crea  ceva estetic, o imagine imbunatatita, de a infrumuseta, nu de a crea disporportii.

Recomandari pre si postoperatorii ale implantului cu silicon

Interventia in sine se realizeaza sub anestezie generala, este una fara sangerari majore si dureaza aproximativ 1-2. In general, pacienta va ramane internata pana a 2 a zi, pentru a beneficia de supravegherea personalului medical.
Multe paciente isi pun problema durerii postoperatorii. Aceasta variaza ca intensitate de la caz la caz si in functie de perceptia fiecaruia. Este binecunoscut faptul ca exista persoane cu o sensibilitate crescuta la durere. Oricum, ea nu reprezinta o problema, deoarece se va asigura analgezia necesara, iar, daca pacientele respecta sfatul medicului de repaus si limitare a msicarilor, nu va exista un discomfort crescut.

Postoperator pacienta va avea o dieta normala si va evita in primele 2-3 saptamani, efortul fizic si traumatismele de orice fel, miscarile bruste, ridicatul de obiecte grele. De asemenea, ea va purta o bustiera speciala timp de 3 saptamani 24h/24 iar apoi inca 3 saptamani cate 12h/zi la alegere. Apoi, incetul cu incetul va reveni la activitatile zilnice, cu o reluare treptata a sportului incepand dupa 2-3 luni postoperator. Se va evita expunerea la soare (inclusiv solar) cel putin 6 luni postoperator, pentru a evita obtinerea unor cicatrici colorate sau dimensiuni marite. Acesta este un motiv in plus pentru a alege sa realizati o astfel de operatie in sezonul rece.

La ce interval de timp trebuie schimbate implanturile de silicon

In mod normal, este recomandat, ca implanturile sa se schimbe dupa 10-15 ani de la introducerea lor. Daca in acest interval de timp apar diverse complicatii, in special ruptura implantului se va proceda la schimbarea cat mai rapida a acestora. De asemenea, in cazul cancerului mamar, se recomanda indepartarea lor. Schimbarea implanturilor se poate efectua oricand la cerere, daca se urmareste modificarea formei si volumului sanilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Remedii naturiste împotriva mătreţii
Remedii naturiste împotriva mătreţii
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”