Totul despre transferul de grăsime proprie, ideal pentru intinerirea facială

Transferul de grăsime proprie este în prezent una dintre cele mai populare metode de rejuvenare la nivel mondial.

Pentru a înțelege cât mai bine ce presupune și care sunt efectele acestei intervenții, am apelat la Dr. Florin Juravle, unul dintre cei mai titrați chirurgi esteticieni din România, preferatul vedetelor.

În ce constă transferul de grăsime proprie

Dacă până la 40 de ani, principala preocupare este de a estompa/întârzia apariția ridurilor și de a păstra textura pielii uniformă, după această vârstă, atât femeile, cât și bărbații, se confruntă cu pierderea volumelor la nivelul fetei. Pomeții proeminenți de altădată se aplatizează, bărbia cade, cearcănele și ridurile se adâncesc. În procesul natural de îmbătrânire, aspectul fetei este subțiat, grăsimea structurală de sub piele dispare sau alunecă din cauza gravitației.

Când totul o ia la vale, apelăm la tehnici care mai de care mai spectaculoase – acid hialuronic, botox, mezoterapii, lifting cu fire sau chirurgical sau la transferul de grăsime, o intervenție minimum-invazivă, ce nu implică niciun fel de cicatrice, nici la locul colectării, nici în zona corecției.”, spune Dr. Florin Juravle, medic chirurg-estetician.

În nici măcar o ora, cât durează intervenția cu tot cu pregătiri, fără traume în momentul și post-intervenție, întorci timpul înapoi cu 10 – 15 ani

Astfel, cu „materialul clientului”, mâna fină a chirurgului-specialist poate face minuni. În nici măcar o ora, cât durează intervenția cu tot cu pregătiri, fără traume în momentul și post-intervenție, întorci timpul înapoi cu 10 – 15 ani.

Dr. Florin Juravle: „Vorbim despre o metodă naturală, extrem de benefică datorită rezultatelor pe termen lung (cel puțîn 5 ani poți uită de injecțiile cu acid hialuronic și cu alte substanțe de umplere), o metodă care nu da greș pentru că nu există riscul că organismul să nu accepte grăsimea. Intervenția se efectuează în mediu steril, bloc operator sau cabinet specializat.”.

Transferul de grăsime presupune două etape:

  1. Extragerea grăsimii cu o canula subțire din locurile unde această există în exces – șolduri, abdomen, feșe – posibilă în urmă anesteziei locale. În urmă procesului de centrifugare, grăsimea se transformă într-un gel care poate fi introdus în zonele cu probleme – pomeți, barbie, cearcăne, riduri nazolabiale.
  2. Umplerea cu grăsime proprie-centrifugată a zonelor fără volum, sub anestezie locală.

Metoda poate fi folosită și în tratarea feselor, gambelor și sânilor

Efectul este imediat vizibil, grăsimea se așează în cca. 3 săptămâni și se resoarbe lent până la cinci luni. În mod normal, aproximativ o treime din cantitatea introdusă dispare. După această perioada, în cazul în care observăm vreo diferența între zonele tratate, putem apela la un retuș. Retusul se face fie cu grăsime, fie cu substanțe de umplere.”, explică specialistul.

Mare atenție la istoricul medicului la care apelezi, la experiență și talentul acestuia. Dacă asupra calității substanței de umplere – propria grăsime – nu există niciun dubiu, această fiind acceptată invariabil de către organism, destoinicia sau absența acesteia face diferența.

Folosită frecvent în tratarea efectelor îmbătrânirii la nivel facial, această metodă poate fi folosită și în tratarea altor regiuni ale corpului – feșe, gambe, sâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Florin Juravle - Medic primar Chirurgie Plastică, Reconstructiva și Estetică
Dr. Florin Juravle este este medic primar Chirurgie Plastică, Reconstructiva și Estetică, cu o experiența de peste 25 ani în domeniu și un portofoliu impresionant de operații estetice, atât numeric cât și din punct de vedere al complexității acestora. Expertiză, consultații, second-opinion, ...
citește mai mult