Riduri, pori dilataţi, cicatrici postacneice? E timpul să le spui adio cu ajutorul microneedlingului cu DermaPen, un tratament facial de ultimă oră care îţi redă frumuseţea chipului. Însă beneficiile acestei proceduri cosmetice nu se opresc aici! Află de la Vita Costenciuc, specialist în terapii faciale şi corporale, cum funcţionează tratamentul cu microneedling, cui este recomandat, cum decurge o şedinţă de microneedling şi care sunt efectele benefice ale acestei tehnici cosmetice inovatoare!
Microneedlingul se realizează cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu un cartuş care conţine ace mici şi fine, care efectuează mişcări alternative cu o frecvenţă între 3.000 şi 5.500 de punţi/minut. Aceste microînţepături favorizează pătrunderea eficientă a substanţelor din serurile speciale folosite (cu până la 80% mai mult produs absorbit în stratul profund al dermului), dar şi regenerarea profundă a pielii , prin producerea de colagen şi elastină.
Tratamentul cu microneedling poate fi realizat atât în scop curativ, cât şi preventiv. Astfel, pentru tratamentul cicatricilor şi erupţiilor cutanate sunt necesare cel puţin 8 şedinţe, pentru petele pigmentare – 6 şedinţe, iar pentru pielea normală, fără defecte vizibile – 3 sesiuni.
Aşadar, numărul de şedinţe de microneedling diferă în funcţie de zona tratată şi de complexitatea tratamentului, între 3 şi 8 şedinţe, la un interval de 1-3 săptămâni.
Microneedlingul este recomandat persoanelor care prezintă riduri fine de expresie, pete postacneice, pori dilataţi, pete pigmentare cauzate de soare sau de vârstă (melasmă), vergeturi, cicatrice, dar şi celor care vor să stopeze căderea părului.
Tratamentul facial microneedling cu DermaPen are următoarele beneficii:
Dispozitivul de microneedling este dotat cu 12 ace sterile, care efectuează până la 1.000 de microînţepături/secundă controlate, cu puternic efect de refacere a fibrelor de colagen şi elastină. În funcţie de nevoile specifice ale fiecărei paciente, nivelul de pătrundere se ajustează de la 0,5 mm la 2,5 mm.
Aceste ace pătrund uşor în zonele vizate şi reduc riscul de sângerare. Dina cest motiv, tratamentul este indicat şi pentru zonele mai sensibile, cum ar fi conturul ochilor, al nasului sau al buzelor.
Paşii tratamentului cu microneedling:
1. Se aplică o cremă anestezică pe zona vizată. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se îndepărtează cu o soluţie dezinfectantă.
2. Se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă vizată.
3. Se aplică substanţa activă specifică zonei tratate.
4. Se creează mii de microînţepături la nivelul pielii, care favorizează pătrunderea în derm a substanţelor active din serumurile speciale.
5. La finalul tratamentului se aplică o mască pentru a obţine penetrarea optimă a ingredientelor active, cât şi pentru a calma şi relaxa pielea.
După efectuarea tratamentului, pacienta poate prezenţa o înroşire a pielii tratate, care dispare după aproximativ o oră.
Şedinţa propriu-zisă de microneedling cu DermaPen durează aproximativ 20-25 de minute şi nu presupune durere.
Trebuie menţionat că după tratament, în următoarele 24 de ore, nu se recomandă spălarea şi aplicarea machiajului. De asemenea, timp de 3 zile după procedură este contraindicată folosirea fondurilor de ten pe bază de retinoizi. În schimb, este indicată utilizarea unei creme cu puternic efect hidratant şi a unei loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară, mai ales dacă urmează să vă expuneţi la soare.
Procedura microneedling este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au tendinţa de a forma cicatrici cheloide, celor care prezintă infecţii sau herpes în zona ce se doreşte a fi tratată şi celor care au tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemenea, este o procedură nerecomandată persoanelor care au urmat în ultimele 3 luni un tratament antiacneic cu retinoizi.