Tratamente de înfrumuseţare la vârsta a treia? Da, se poate!

Helen Mirren, Susan Sarandon şi Jane Fonda sunt doar câteva dintre celebrităţile care arată impecabil la vârsta a treia. În cazul lor, 70 este noul 50 şi nu neapărat datorită chirurgiei.
  • Publicat:
Tratamente de înfrumuseţare la vârsta a treia? Da, se poate!

Helen Mirren, Susan Sarandon şi Jane Fonda sunt doar câteva dintre celebrităţile care arată impecabil la vârsta a treia. În cazul lor, 70 este noul 50 şi nu neapărat datorită chirurgiei. O piele tonică, un look fresh, dar natural şi un zâmbet cu minimum de riduri de expresie sunt posibile şi graţie terapiilor antiaging. La ora actuală, multe românce le solicită chiar la vârste înaintate.

“Femeile de 30 de ani cer tratamente în scop preventiv şi de înfrumuseţare ca mărirea buzelor, corectarea unor trăsături, a unor semne distinctive, femeile de 40 de ani vin cu cerinţe mai precise de îmbunătăţire a aspectului, dar şi cu nevoi mai mari. Cele mai complexe tratamente sunt la femeile peste 50 de ani.

Apelează în ultimii 10 ani la tratamente de rejuvenare facială şi persoane peste 60 chiar şi de 70 de ani pentru că niciodată nu e prea târziu. Cea mai vârstnică pacienta a mea la tratamente de întinerire a fost de 83 de ani pentru că avea o nepoţică adolescentă care dorea asta. Bărbaţii au început şi ei să devină consumatori de astfel de terapii”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer, unul dintre pionierii tratamentelor antiaging din ţara noastră.

Tinereţe fără bătrâneţe nu există, iar înaintarea în vârstă presupune modificări complexe de la subţierea fibrelor de colagen şi elastină, îngroşarea pielii, degradarea oaselor feţei, până la riduri profunde şi pătarea tenului. Toate aceste transformări sunt accelerate de expunerile la soare, fumat, dietă fără legume şi fructe proaspete, stres, poluare, deshidratare. Fie că vrem sau nu, oglinda ne spune adevărul, care doare dacă nu avem gene bune. Dar asta nu înseamnă că nu avem soluţii!

“Dacă dorim să suprimăm vinişoarele vizibile sau roşeaţa de pe faţă sau gât, apelăm la laserul vascular potrivit pentru închidere, de exemplu Dye laser Perfecta. Dacă vrem să îmbunătăţim textura pielii, s-o facem mai netedă, mai uniform colorată, cu mai puţine riduri fine, apelăm la laserul fracţionat CO2 sau erbium.

Pielea lăsată poate fi contractată cu aparatul de radiofrecventa. Ridurile de expresie se relaxează cu ajutorul toxinei botulinice, iar şanţurile adâncite pot fi umplute cu acid hialuronic. Chiar şi volumul feţei poate fi restaurat cu ajutorul firelor de suspensie injectabile. Pielea uscată poate fi hidratată artificial cu ajutorul acidului hialuronic fluid. Dermabraziunea, peelingul netezesc suprafaţa cutanată. Se pot face tratamente diferite la acelaşi pacient şi abordarea nechirurgicală complexă aduce cele mai rapide satisfacţii, fără recuperare îndelungată şi cu o suferinţă minoră”, adaugă dermatologul de top Mihaela Leventer care foloseşte cu succes în clinica sa aceste metode.

În plus, specialiştii reamintesc tuturor celor care-şi doresc o piele sănătoasă să folosească produse adecvate tipului de ten, să nu neglijeze demachierea zilnică, să folosească mereu cosmetice cu factor de protecţie şi să semnaleze dermatologului orice problemă cutanată.

Urmărește CSID.ro pe Google News