Liftingul ponytail reprezintă unul dintre cele mai hot trenduri ale acestui sezon în materie de tratamente cosmetice minim invazive. Procedura, extrem de populară printre vedetele de la Hollywood, este din ce în ce mai căutată și de femeile din România.
Se apropie perioada sărbătorilor, iar femeile apelează într-un număr foarte mare la tratamente estetice pentru un look fresh, vizibil întinerit, la final de an. Cele mai solicitate proceduri sunt cele minim invazive rapide care nu necesită timp de recuperare și oferă rezultate spectaculoase de rejuvenare facială, dar totodată păstrează un aspect cât mai natural al feței.
Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică în ce constă acest tratament.
Liftingul ponytail este de fapt un lifting al sprâncenelor care oferă acel aspect de piele întinsă pe care îl obțin femeile atunci când își strâng părul în coadă de cal.
Știm despre sprâncene că reprezintă un element extrem de important în echilibrul estetic al feței. Ele conturează trăsăturile și pun în evidență privirea.
Odată cu trecerea anilor, gravitația își pune însă amprenta și asupra lor, în mod negativ bineînțeles. Sprâncenele căzute dau un aspect neplăcut de față obosită și îmbătrânită. Prin acest ponytail lifting, se redă aspectul fresh și plăcut al chipului.
În funcție de particularitățile fiecărui caz, există mai multe tehnici de tratament pentru a combate acest aspect de sprâncene căzute:
Tratament injectabil cu substanțe de umplere – ridică sprâncenele în cazul persoanelor care au pierdut volum în zona arcadelor.
Tratament injectabil cu botox – prin micro-injecții cu toxină botulinică, unii mușchi se relaxează în timp ce alții se vor contracta. Prin urmare, sprâncenele se ridică. Un astfel de rezultat se menține pe o perioadă de aproximativ 5-6 luni.
Mini-lifting chirurgical – acest tratament implică eliminarea pielii în exces de deasupra sprâncenelor. Intervenția este scurtă, se realizează sub anestezie locală. Rezultatul redă un aspect mai întins al pielii, respectiv al sprâncenelor.
Lifting cu fire – o procedură care presupune ridicarea și ancorarea sprâncenelor pentru a reduce aspectul de piele lăsată la nivelul superior al feței. Este un lifting minim-invaziv ce implică ridicarea tegumentelor frunții în zona laterală a tâmplelor. Rezultatele se mențin pe o perioadă de 2-3 ani.
Pentru rezultate și mai spectaculoase, acolo unde este nevoie, liftingul sprâncenelor poate fi realizat odată cu blefaroplastia. Deși se realizează cu ajutorul bisturiului, această intervenție de eliminare a excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor este una minim invazivă.
Nu necesită anestezie generală și nici internare. Se utilizează un radiocauter de ultimă generație care folosește unde radio de înaltă frecvență, servind la o vindecare rapidă, eliminarea disconfortului postoperator și maximă siguranță. Obținem în urma acestor proceduri un aspect întinerit al întregii fețe.