Silueta femeilor este de multe ori pusă în pericol de schimbările prin care trec acestea în anumite momente ale vieţii. Sarcina şi perioada de după, creşterile şi scăderile bruşte în greutate sunt doar câţiva factori care le afectează silueta şi în acelaşi timp încrederea în sine.
În timpul sarcinii modificările majore ale echilibrului hormonal care duc la retenţia de apă, creşterea poftei de mâncare şi scăderea consumului energetic sunt factorii care influenţează creşterea în greutate a femeilor. Mai mult decât atât, mitul fals că acestea trebuie să mănânce cât doi contribuie şi mai mult la acumularea unor kilograme de care mai apoi acestea pot scăpa cu mari eforturi.
„Cu siguranţă de multe ori proaspetele mămici au sentimente divergente: pe de-o parte fericirea că au dat naştere unui copil, pe de altă nefericirea că vor avea de îndurat chinuri grele pentru a slăbi şi a reveni la siluetă iniţială. Abdominoplastia vine să înlocuiască eforturile extreme pe care trebuie să le facă femeile pentru a pierde kilogramele acumulate de-a lungul sarcinii. Abdominoplastia este o metodă chirurgicală ce are rezultate spectaculoase într-o perioadă scurtă de timp.”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.
Abdominoplastia – singura metodă care te scapă de vergeturi
Abdominoplastia este o metodă chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului. Intervenţia poate ameliora semnificativ aspectul acestuia, deoarece elimină pielea încreţită, întăreşte muşchii şi aplatizeza abdomenul.
Un avantaj incredibil al abdominoplastiei este acela că poate să îndepărteze definitiv vergeturile şi cicatricile din zonele afectate ale abdomenului.
Procedura este indicată proaspetelor mămici a căror elasticitate a pielii a scăzut şi au un abdomen ce prezintă un ţesut adipos (ce nu poate fi îndepărtat prin dietă sau sport). Operaţia este indicată şi dacă în urma unor sarcini multiple muşchii abdominali sunt depărtaţi.
Operaţia de abdominoplastie durează 2-5 ore, şi se efectueaza sub anestezie generală intravenoasă, iar după aceasta se recomandă purtarea unei burtiere elastice speciale (4-6 săptămâni după operaţie). Discomfortul se va simţi în primele zile (abdomenul va fi umflat şi dureros), însă acesta poate fi controlat cu medicaţie antialgică. Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator, iar cicatricile se vindecă complet într-o perioadă de aproximativ un an. De obicei, activitatea se poate relua după 2-3 zile.
„Totuşi, cu privire la această procedură trebuie subliniat faptul că dacă se intenţionează o nouă sarcină, această intervenţie nu este indicată deoarece zona refăcută în urma procedurii poate fi afectată din nou.”, a ţinut să precizeze chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.
Trebuie evitată expunerea la soare timp de 1 an după operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Pentru menţinerea îndelungată a rezultatelor obţinute, este important să se urmeze un regim alimentar recomandat de un medic nutriţionist şi să se practice cu regularitate exerciţii fizice.
Costul unei astfel de intervenţii variază în funcţie de tehnică şi clinică, de la 1.500 până la 3.500 de euro, sumă în care vor fi incluse analizele preoperatorii, intervenţia în sine, spitalizarea şi controalele postoperatorii.