Trei lucruri de făcut pentru a-ți menține mâinile tinere. Recomandările unui medic dermatolog

Cu toții acordăm o importanță majoră aspectului feței și avem grijă de aceasta prin aplicarea de diferite tratamente. Îngrijirea pielii mâinilor este, însă, la fel de importantă.
  • Publicat:
Trei lucruri de făcut pentru a-ți menține mâinile tinere. Recomandările unui medic dermatolog

Mâinile noastre trebuie să fie hidratate și îngrijite în aceeași măsură pentru a avea un aspect plăcut și pentru a evita deteriorarea pielii, ceea ce poate duce la infecții și chiar la diferite boli ale acesteia.

Iată câteva sfaturi utile privind modul în care putem avea grijă de mâinile noastre, potrivit Dr. Dr. Shereene Idriss, un dermatolog certificat de consiliu.

Cum îți dai seama că mâinile tale au nevoie de îngrijire suplimentară

  • îți simți mâinile uscate, pielea este aspră și îți provoacă disconfort
  • ai crăpături mici pe mâini, care te ustură
  • pielea este mai puțin elastică, atunci când este întinsă nu revine imediat la starea inițială
  • observi iritații, pete roșiatice sau chiar maronii.

Cum ai grijă corect de mâinile tale. Sfaturi utile

Crema de protecție solară

„Aceasta este fântâna tinereții pentru mâinile tale”, spune specialistul.

Idriss consideră că SPF-ul este o măsură preventivă împotriva expunerii necruțătoare la soare.

„Mâinile tale sunt expuse mereu”, a spus medicul recomandând celor care doresc să învingă semnele vârstei să aplice pe mâini aceeași protecție solară pe care o folosesc pe față.

Masca de exfoliere

Este necesar să exfoliezi pielea mâinilor din când în când pentru ca celulelele moarte ale pielii să poată fi îndepărtate și pentru a face loc apariției celor noi.

„Aplică o mască de exfoliere pe spatele mâinilor și chiar pe vârful degetelor”, a dezvăluit ea. „Odată ce se întărește, spalăte și -ți cu o cremă blândă cu pielea ta.

Retinolul, cunoscut și sub numele de vitamina A

„În zilele în care nu te exfoliezi, aplică un pic de retinol pe spatele mâinii pentru a te asigura că pielea ta se regenerează la fel de eficient ca și fața ta”, mai spune medicul.

@shereeneidriss How to prevent aging hands! One of the biggest tell tale signs of aging #aging #antiaging #agingtips #glycolicacid #skintips #sunscreen #retinol #handcream #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ original sound – ShereeneIdriss

Crema din 3 ingrediente care îți îmbunătățește aspectul mâinilor

Pentru a îmbunătăți aspectul mâinilor tale, ai nevoie de 3 ingrediente: aspirină, miere și anason.

Mod de preparare:

Pisezi două pastile de aspirina și adaugi o lingură de apă peste ele pentru a se dizolva. Adaugi apoi o lingură de anason pudră și 2 linguri de miere. Amesteci bine până ce întreg conținutul se omogenizează.

CONCLUZIE

Acum, că ai aflat toate aceste sfaturi simple de urmat despre îngrijirea mâinilor, nu uita să le pui în aplicare și să le incluzi în programul tău zilnic. Nu ezita să explorezi mai multe tipuri de produse și să îl cauți pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”