Transpirația excesivă poate fi extrem de neplăcută, în special în sezonul cald. Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora te poți simți fresh vara asta!
Suntem oameni, transpiram. E normal să elimi transpirație și nu e nimic rușinos în asta. Totuși, există câteva metode prin care pielea ta poate rămâne uscată. Iată care sunt acestea!
Picură câteva linguri de oțet de mere în cadă de baie și spală-te pe corp astfel. Oțetul are rolul de a îndepărta de pe piele microorganismele care provoacă mirosul neplăcut.
De asemenea, dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute în zona picioarelor, adaugă oțet într-un lighean și înmoaie-ți picioarele preț de 20 de minute în el. Mirosul neplăcut va dispărea ca prin minune!
Valabil este și pentru axila. În acest caz, pot presară oțet de mere pe o dischetă demachianta, tapotând zona de interes și lăsând să acționeze atent peste noapte.
Citește și: Oţetul de mere: utilizări surprinzătoare recomandate de Dr. OZ
Mirosul corporal poate dispărea dacă folosești uleiuri esențiale căci ele au proprietăți antibacteriene. Cele mai indicate spre folosire sunt cel de mentă și cel de levănțică. Atenție, însă! Aceste uleiuri sunt extrem de puternic concentrate, astfel că nu se aplică direct pe piele, ci se diluează.
În cazul în care nu știai despre pudra antimicotică, ei bine, află că este o pudră asemeni celei de talc (pentru bebeluși). Are efecte antifungice, antibacteriene și te ajută să scapi de excesul de transpirație și de iritații.
Pe timpul verii este indicat să consumi alimente bogate în fibre, ulei de măsline, fructe sau legume verzi. De asemenea, este indicat să bei ceai verde. Cât mai mult! Detoxifică organismul și reduc riscul de eliminare a toxinelor din transpir.
Materialele sintetice te fac să transpiri mai mult, e dovedit. Poliesterul poartă o mare parte din vină căci nu permite aerisirea optimă a organismului.
Alege, așadar, bumbac, in sau mătase. Și simte-te lejeră!
Citește și: Mătreaţă, negi, miros de transpiraţie? Scapă de ele cu remedii naturiste!
Surse: HealthLine, Byrdie