Uleiul de migdalele, aliatul perfect pentru un păr sănătos

Uleiul de migdale este un ingredient nelipsit din nenumărate produse cosmetice, în special din cele pentru îngrijirea pielii uscate şi părului aspru, cu tendinţă de rupere.
  • Publicat:
Uleiul de migdalele, aliatul perfect pentru un păr sănătos

Uleiul de migdale este un ingredient  nelipsit din nenumărate produse cosmetice, în special din cele pentru îngrijirea pielii uscate şi părului aspru, cu tendinţă de rupere.

Principalul atu: hrăneşte şi hidratează intensiv. Conţine acizi graşi (acizi oleici şi linoleici), fitosteroli, vitamine şi antioxidanţi, în special vitamina E, vitamina K, vitamina A si vitamina D (aşa zisele vitamine ale frumuseţii!). Ca sa foloseşti cu succes uleiul de migdale în rutina de înfrumuseţare, îţi recomandăm să cumperi unul 100% pur, dintr-un magazin sau de pe un site de cosmetice bio. Iata cele mai cunoscute trucuri de frumusete cu ulei de migdale!

Iată câteva dintre motivele pentru care uleiul de migdale şi părul sănătos fac o echipă imbatabilă:

1. Un păr fin şi uşor de aşezat poate fi obţinut cu ajutorul uleiului de migdale. Când vine vorba de îngrijirea părului, uleiul de migdale este foarte eficient datorită acţiunii sale emoliente. Bogat în vitaminele D şi E dar şi în minerale, cum ar fi calciul şi magneziul, uleiul de migdale acţionează ca un hidratant natural pentru păr, împiedicându-l să devină uscat şi fragil.

2. Şansele de a pierde fire de păr, dacă foloseşti acest ulei, sunt foarte mici. De asemenea, uleiul de migdale ajută la creşterea mai rapidă a părului. Vitaminele din uleiul de migdale ajută la creşterea părului şi îl fac mai puternic.

3. Concentraţia ridicată de nutrienţi din acest ulei conferă strălucirea părului. Este un ulei hrănitor, care reuşeşte să pătrundă mult mai eficient în firele de păr decât altele. Hidratează în profunzime şi este, de asemenea, un excelent balsam.

4. Face bine şi scalpului uscat sau iritat. Masează-ţi scalpul cu ulei de migdale,  astfel încât să-i permiţi uleiului să pătrundă uşor în piele. Stai cu uleiul cât mai mult timp posibil, de preferat peste noapte, şi apoi spală-l cu un şampon uşor. Astfel, părul este mai puternic.

5. În momentul în care începi să foloseşti ulei de migdale nu vei avea doar un păr mai strălucitor şi mai mătăsos, ci şi mai bine hidratat. Ca urmare, părul are şanse mai mici de a suferi de deteriorări şi şanse mai mari de a rămâne des şi puternic.

6. O mască pe bază de ulei de migdale şi agrişe poate fi folosită pentru a scăpa de mătreaţă. Uleiul de migdale ajută la creşterea circulaţiei sângelui din scalp şi, de asemenea, oferă un efect antibacterian care păstrează scalpul protejat de infecţii, îmbunătăţind astfel starea de sănătate a părului.
Uleiul de migdale este eficient împotriva iritaţiilor pielii şi previne inflamaţia, hidratează scalpul şi poate fi împiedica formarea mătreţii.

7. O mască pe bază de ulei de migdale şi gălbenuş de ou poate fi utilizată o dată sau de două ori pe săptămână ca tratament împotriva căderii părului. Uleiul de migdaleare proprietăţi excelente de stimulare a creşterii părului şi este considerat un remediu eficient pentru părul subţire şi degradat.

Urmărește CSID.ro pe Google News