Unghii galbene? Vezi 5 remedii naturale. Bicarbonatul și sucul de lămâie fac minuni

  • Publicat:
  • Actualizat:
Unghii galbene? Vezi 5 remedii naturale. Bicarbonatul și sucul de lămâie fac minuni

Unghii galbene? Nu este cazul să disperi dacă eşti în această situaţie. Ca tine sunt milioane de alte femei care îşi fac manichiura. Acest lucru se întâmplă din cauza substanţelor chimice din compoziţia lacurilor care atacă unghia. În mod normal, unghiile galbene îşi pot recăpăta culoarea naturală în scurt timp, dacă nu este vorba de o afecţiune ascunsă.

Iată câteva remedii naturale care te pot ajuta să recapeţi frumuseţea unghiilor în cel mai scurt timp, fără prea mare efort şi sacrificii financiare.

5 remedii naturale pentru unghii galbene

Bicarbonat de sodiu pentru unghii galbene

Amestecă 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă cât să se formeze o pastă şi ţine unghiile în aceasta timp de câteva minute. Dacă ai încercat manevra cu petele de pe haine şi ai reuşit să scapi de ele, cu siguranţă vei avea aceleşi rezultate şi cu unghiile galbene.

Sucul de lămâie îndepărtează petele de pe unghii

Limonadă? De data asta, nu. Taie o lămâie în două şi bagă unghiile înăuntru. Acidul citric are proprietatea de a îndepărta petele de pe unghii ca prin minune.

Uleiul din arbore de ceai previne aspectul de unghii galbene

Acest ulei antiseptic este excelent atât pentru unghii cât şi pentru cuticule. Folosit constant, acesta elimină şi chiar previne aspectul de unghii galbene.

Apa oxigenată

Dacă nu ai la îndemână bicarbonat de sodiu, dă o fugă la farmacie şi cumpără o sticluţă de apă oxigenată. Însă, spre deosebire de bicarbonat, apa oxigenată va trebui folosită cel puţin câteva zile la rând pentru ca rezultatele să fie vizibile. Înmoaie-ţi unghiile timp de 5 minute în apă oxigenată şi curăţă apoi cu o perie suprafaţa unghiei.

Bază pentru unghii

Am lăsat la final acest remediu pentru că nu este în sine un remediu, ci mai degrabă o recomandare. Data viitoare când te dai cu ojă, nu sări peste etapa care constă în aplicarea bazei protectoare pentru unghii deoarece aceasta are un rol extrem de important, şi anume acela de a împiedica acţiunea substanţelor chimice conţinute de lacul de unghii. Acest lucru este şi mai important, mai ales dacă obişnuieşti să foloseşti ojă de culoare închisă.

Iar data viitoare încearcă să faci un efort şi să-ţi cumperi o ojă de calitate. Poate e un pic mai scumpă, dar lipsa chimicalelor nocive te va scuti de chinul unghiilor îngălbenite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ritual pentru tenul uscat, în 8 pași
Ritual pentru tenul uscat, în 8 pași