Vibrolipoaspiraţia, cea mai sigură dintre metodele de lipoaspiraţie

Scăderea în greutate este una dintre cele mai presante nevoi ale societăţii actuale, iar metodele disponibile pe piaţă sunt suficient de diversificate încât oricine poate să apeleze la un program de slăbit pe cont propriu sau asistat.
  • Publicat:
Vibrolipoaspiraţia, cea mai sigură dintre metodele de lipoaspiraţie

Scăderea în greutate este una dintre cele mai presante nevoi ale societăţii actuale, iar metodele disponibile pe piaţă sunt suficient de diversificate încât oricine poate să apeleze la un program de slăbit pe cont propriu sau asistat.

Vibrolipoaspiraţia, o tehnică relativ nouă care se află însă în fruntea procedurilor eficiente de natură chirurgicală, vine să înlăture reţinerile cu privire la intervenţiile invazive de eliminare a grăsimii în exces, devenind o alternativă viabilă a liposucţiei clasice.
Procedura este mult mai accesibilă, eficientă şi lipsită de traumatisme pentru organism, riscurile sunt reduse şi beneficiile sunt vizibile într-un timp foarte scurt.

“Inovaţia tehnicii de vibrolipoaspiraţie se datorează vibraţiilor produse de un flux de aer comprimat, care provoacă dislocarea grăsimii şi emulsionarea acesteia, devenind astfel mai uşor de absorbit de către canula fină introdusă. Inciziile nu necesită o dimensiune mai mare de 4-6 mm, iar pericolul urmelor inestetice postoperatorii este vizibil diminuat”, explică Dr. Silvia Stănculescu Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Vibrolipoaspiraţia se poate aplica pe orice zonă

Spre deosebire de lipoaspiraţia clasică, care extrage grăsimea doar prin vidul format de aspirator, având dificultăţi de pătrundere în zonele fibroase, vibrolipoaspiraţia poate fi aplicată pe orice zonă, cu o mai mare dexteritate. Mai mult, aceasta nu este influenţată de cantitatea sau calitatea grăsimii, de aceea de multe ori nu mai este necesară repetarea procedurii, volumul de absorbţie fiind suficient pentru o singură intervenţie.

“Dezvoltarea tehnologică reprezintă un avantaj major, deoarece tehnica este mai puţin traumatizantă, prin urmare perioada de recuperare este mai rapidă şi mai uşoară. Datorită acestora, nu există contraindicaţii legate de vârstă, ci doar de starea actuală de sănătate a pacientului.

În acest sens, preoperator sunt realizate investigaţii aprofundate, care să evite potenţiale riscuri generale care intervin în cadrul oricărei operaţii. Tehnica este mult mai sigură deoarece canula are o mişcare tridimensională ce protejează elementele nobile (nervi, vase de sânge) şi minimizează riscurile accidentelor (ca de exemplu perforaţiile)”, asigură Dr. Silvia Stănculescu Vasalos.

Durata intervenţiei este de 1 până la 3 ore, pacientul fiind sub anestezie cu sedare intravenoasă (tipul de anestezie generală cel mai puţin traumatizant pentru pacient). Aceste avantaje o deosebesc de liposucţia clasică, cu anestezie generală clasică şi recuperare sub observaţie.

După 2-3 ore postoperator, la cererea acestora, pacienţii pot fi externaţi şi îşi pot relua activităţile zilnice încă de a doua zi, fără a fi nevoie de repaus la pat. Activităţile intense pot fi practicate la distanţă de doar 2 săptămâni. Pentru a asigura confortul psihic şi fizic al pacienţilor, majoritatea clinicilor renumite oferă în pachetul de preţ şi spitalizarea de zi.

Semnele intervenţiei dispar în aproximativ 2 săptămâni, iar rezultatele se pot sesiza în săptămâna a treia. Aspectul final este vizibil la 6-9 luni, când se produce remiterea edemului.

Este important de menţionat că zonele din care au fost extrase depozitele de grăsime nu vor mai reprezenta probleme pe viitor, deoarece celulele adipoase sunt eliminate definitiv. În plus, această metodă permite corectarea rezultatelor inestetice pe care o lipoaspiraţie precedentă le putea cauza.

Costul unei astfel de intervenţii porneşte de la suma de 1.600 euro şi poate creşte în funcţie de zonele asupra cărora se intervine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 trucuri pentru un machiaj rezistent
5 trucuri pentru un machiaj rezistent